4 viktiga punkter i Cheggs resultatrapport för första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 4, 2021
  • Chegg Inc rapporterar 46,89 miljoner pund i förlust under första kvartalet.
  • Utbildningsteknikföretaget överträffade däremot prognoserna för intäkterna under första kvartalet.
  • Chegg förväntar sig upp till 136,64 miljoner pund i intäkter under andra kvartalet.

Chegg Inc. (NYSE: CHGG) rapporterade igår att deras intäkter överträffade Wall Streets prognoser under det första kvartalet. Företaget avslutade dock första kvartalet med en förlust och levde inte upp till förväntningarna för justerat resultat per aktie.

1. Ekonomisk utveckling

Chegg rapporterade en förlust på 46,89 miljoner pund under första kvartalet, vilket motsvarar 35,24 pence per aktie. Justerat för engångsposter tjänade utbildningsteknikföretaget 20,14 pence per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Chegg värderade sina intäkter under första kvartalet till 142,68 miljoner pund, vilket motsvarar en tillväxt på 51% på årsbasis. Som jämförelse hade experter förutspått att företaget skulle bokföra intäkter på 132,83 miljoner pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie var 22,29 pence.

2. Andra anmärkningsvärda siffror i Cheggs resultatrapport

Det Santa Clara-baserade företaget rapporterade att de totala abonnenterna för Chegg Services steg med 64% under första kvartalet till 4,8 miljoner. Totalt besöktes Chegg-studieinnehållet 356 miljoner gånger under första kvartalet. Intäkterna från Chegg Services såg en årlig ökning med 62% till 116,79 miljoner pund under det senaste kvartalet.

3. Prognoser för andra kvartalet och hela räkenskapsåret

Det amerikanska företaget förväntar sig upp till 136,64 miljoner pund intäkter under det pågående kvartalet och 51,78 miljoner till 53,22 miljoner pund i justerad EBITDA. För helåret räknar man med att intäkterna kommer att landa i intervallet 568,13 miljoner till 575,32 miljoner pund och upp till 201,36 miljoner pund i justerad EBITDA. Föregående år (2020) bokförde Chegg 467,79 miljoner pund i intäkter, vilket motsvarade en tillväxt på 57%.

4. Verkställande direktör Dan Rosensweigs kommentarer

I en kommentar till kvartalsresultatrapporten sa VD Dan Rosensweig igår att:

”Vi har en unik position att påverka framtiden för ekosystemet för högre utbildning. Vårt starka varumärke och momentum gör det möjligt för oss att fortsätta växa och dra nytta av de ständigt ökande möjligheterna inom utbildningsekonomin.”

I separata nyheter från USA meddelade Warren Buffet att Greg Abel kommer att ta över rollen som Berkshire Hathaways VD efter honom.

Inverkan på aktiekursen

Verkställande direktören Rosensweigs självsäkra kommentarer fick aktien att stiga med cirka 7% under gårdagens efterhandel. Cheggs aktier byter nu händer för 63,64 pund per aktie, vilket nästan matchar det pris som det NYSE-noterade företaget inledde året på.

Chegg presterade extremt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 140%. I skrivande stund har onlineföretaget för uthyrning av läroböcker ett börsvärde på 8,46 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust