EUR/USD förväntas sjunka mot 1,1925 när den amerikanska dollarn skjuter upp

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son och brorson… read more.
on maj 4, 2021
  • EUR/USD-paret föll drastiskt när den amerikanska dollarn återhämtade sig kraftigt.
  • Paret sjönk När handlare inväntar de senaste sysselsättningsuppgifterna från USA.
  • Tekniskt sett finns det en möjlighet att paret kommer att fortsätta falla den närmaste tiden.

EUR/USD-paret sjönk idag till den lägsta nivån sedan den 23 april när den amerikanska dollarn studsade tillbaka. Paret sjönk till 1,200, vilket är 1,25% under den högsta punkten i år.

EUR/USD
EUR/USD prisutveckling

Den amerikanska dollarn susar upp

EUR/USD faller främst till följd av den allmänna starka amerikanska dollarn. Dollarindexet har stigit med mer än 0,45% idag. Dollarn har ökat med 0,45% mot den schweiziska francen, 0,60% mot den svenska kronan och 0,40% mot den kanadensiska dollarn.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna utveckling beror förmodligen på att många rusar till den ”trygga” amerikanska dollarn när valutahandlare inväntar de kommande amerikanska Nonfarm Payroll-uppgifterna på fredag den här veckan. Faktum är att obligationsräntorna har ökat. Den 10-åriga statsräntan steg med 1% till 1,621% och 30-årsräntan steg till 1.63%. Analytiker bedömer att väldigt positiva sysselsättningsuppgifter kommer att öka pressen på Federal Reserve att börja prata om åtstramningar.

Den starka amerikanska ekonomin spelar också en roll för dollarn. Data från Markit och Institute of Supply Management (ISM) visade att landets tillverkare klarar sig bra. Många av dem står dock inför betydande utmaningar och höga leveranspriser. Det har rapporterats flitigt om de utmaningar som många företag står inför på grund av de pågående sjöfartsutmaningarna.

Dat som publicerades idag visade att handelsunderskottet i USA fortsatte att öka. I mars exporterade landet varor värda mer än 200 miljarder dollar och importerade varor värda 274 miljarder dollar. Detta ledde till ett massivt handelsunderskott på mer än 74 miljarder dollar. Det berodde främst på stimulanspaketen som fått importörerna att köpa mer från utlandet.

Samtidigt faller EUR/USD också på grund av skillnaderna mellan USA:s och euroområdets ekonomier. Uppgifter som Markit publicerade igår visade att euroområdets tillverkningssektor står inför stora utmaningar. EU kämpar också med de långsamma vaccinationerna mot covid-19.

EUR/USD-prognos

EUR/USD
EUR/USD teknisk graf

I min majprognos för EUR/USD-paret skrev jag att priset skulle återhämta sig något och sedan återuppta den fallande trenden. Detta var nödvändig för att paret skulle bilda den högra axeln i den aktuella huvud och axlar-formationen. Det var precis vad som inträffade och paret har nu fallit under förra veckans lägsta nivå på 1,2013.

Paret handlas mellan 23,6% och 38,2% Fibonacci retracement-nivåerna. Det stöds också av de viktade glidande medelvärdena för 25 och 50 dagar (WMA). Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar in sig mot 50% retracement vid 1,1925, vilket är den lägsta nivån sedan 13 april.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust