Tre spaningar från CVS Healths resultatrapport för första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 4, 2021
  • CVS Healths resultat och intäkter överträffade Wall Streets prognoser under första kvartalet.
  • Sjukvårdsföretaget förutspår nu upp till 5,54 pund i justerad EPS i år.
  • CVS Healths aktier ligger just nu på den högsta nivån sedan november 2018.

CVS Health Corp. (NYSE: CVS) meddelade idag att deras vinst och försäljning var bättre än väntat under det första kvartalet efter att samtliga deras affärssegment visat motståndskraft de senaste månaderna. Tack vare det starka kvartalsresultatet höjde företaget sin prognos för hela räkenskapsåret.

1. Ekonomisk utveckling

CVS Health rapporterade att deras nettoresultat under första kvartalet uppgick till 1,60 miljarder pund, vilket motsvarar 1,21 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades nettoresultatet till 1,45 miljarder pund, eller 1,10 pund per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Justerat för engångsposter tjänade sjukvårdsföretaget 1,47 pund per aktie under första kvartalet, jämfört med föregående års Q1 på 1,38 pund per aktie. CVS genererade 49,82 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en 3,5% årlig tillväxt.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra intäkter på 49,28 miljarder pund under första kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 1,25 pund. Under det föregående kvartalet (Q4) genererade CVS Health 698,82 miljoner pund i nettoresultat.

2. Intäkter från enskilda affärssegment

Andra anmärkningsvärda siffror i CVS Healths intäktsrapport idag inkluderar en ökning av intäkterna från apotekstjänster med 3,8%, en omsättningstillväxt med 2,3% inom detaljhandeln och långtidsvården och en ökning av intäkterna från hälso- och sjukvårdssektorn med 6,7% under första kvartalet .

Intäkterna från samtliga segment, enligt det Woonsocket-baserade företaget, överträffade FactSet-konsensus under första kvartalet. CVS tillkännagav nya initiativ denna vecka för att stödja kvinnors hälsa och välbefinnande.

3. Helårsprognos och VD:s kommentarer

För hela räkenskapsåret förväntar sig CVS Health nu upp till 5,54 pund i justerat resultat per aktie. Det förväntar sig också att kassaflödet kommer att landa i intervallet 8,65 miljarder till 9,01 miljarder pund i år. VD Karen Lynch kommenterade kvartalsrapporten och sa:

”Vi fortsätter att genomföra vår strategi samtidigt som vi hanterar en pandemi och hjälper landet på väg mot återhämtning. Våra oöverträffade tillgångar och styrkan hos vårt varumärke är resultat när vi arbetar för att förbättra vårdleveransen och öka tillväxten.”

Inverkan på aktiekursen

CVS Health Corps aktier handlas för närvarande för 57,50 pund per aktie – det högsta priset sedan november 2018. Aktien har stigit med cirka 14% hittills i år efter att ha fallit med 7% under 2020. I skrivande stund värderas det amerikanska företaget till 73,52 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 14,20.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust