CVS Health överträffade Wall Streets Q4-prognoser

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 16, 2021
  • CVS Health överträffade Wall Streets prognoser under det fjärde kvartalet.
  • Sjukvårdsföretaget förutspår nu upp till 5,42 pund i justerad helårs-EPS.
  • CVS Health föll med cirka 1,5% under morgonens förhandel.

CVS Health Corp. (NYSE: CVS) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet idag och toppade analytikernas uppskattningar för resultat och intäkter.

CVS Healths aktier, som du kan lära dig att köpa online här, sjönk med strax under 1,5% under morgonens förhandel. Aktierna handlas nu till 53,69 pund per aktie, jämfört med fjolårets lägsta nivå på 37,56 pund per aktie i mars 2020 när covid-19-restriktionerna var som strängast.

CVS Healths finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

CVS Health sa att deras nettoresultat under fjärde kvartalet uppgick till 698,82 miljoner pund, vilket motsvarar 53,15 pence per aktie. Under samma kvartal förra året landade deras nettoresultat på 1,26 miljarder pund eller 96 pence per aktie. Som jämförelse rapporterade det amerikanska företaget 930 miljoner pund i nettoresultat under det föregående kvartalet (Q3).

Justerat för engångsposter tjänade det amerikanska sjukvårdsföretaget 93 pence per aktie under Q4 jämfört med föregående års 1,24 pund per aktie. CVS Health värderade sina intäkter under det senaste kvartalet till 49,95 miljarder pund, vilket motsvarar en ökning med 4,0% på årsbasis.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra intäkter på 49,36 miljarder pund under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 89 pence.

Andra framstående siffror i CVS Healths resultatrapport inkluderar 26,11 miljarder pund i intäkter från apotekstjänster, vilket var 1,9% lägre än förra året. Detaljhandelsomsättningen ökade med 6,6% på årsbasis till 17,28 miljarder pund under fjärde kvartalet. Intäkterna från hälsoförmåner bokfördes till 13,72 miljarder pund – en ökning med 11,4% jämfört med motsvarande kvartal förra året. Det Woonsocket-baserade företaget rapporterade att samtliga affärssegment genererade starkare intäkter än väntat under det senaste kvartalet.

CVS Health Corps prognos för budgetåret 2021

För räkenskapsåret 2021 förutspår nu apotekskedjan att det justerade resultatet per aktie kommer att ligga i intervallet 5,31 till 5,42 pund. Analytiker förväntar sig också 5,41 pund i justerat helårsresultat för CVS Health.

Enligt CVS Health har det hittills administrerat över 3 miljoner covid-19-vaccindoser i fler än 40 000 vårdinrättningar.

CVS Health presterade svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 8%. I skrivande stund värderas företaget till 69,76 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 12,25.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust