Boohoo-koncernens resultat före skatt steg med 35% under räkenskapsåret 2021

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 5, 2021
  • Boohoo Group rapporterar 124,7 miljoner pund i resultat före skatt under räkenskapsåret 2021.
  • Den brittiska onlinemodehandlarens intäkter steg till 1,75 miljarder pund.
  • Styrelsen avstår från att tillkännage en utdelning för att stärka ekonomin.

Boohoo Group plc (LON: BOO) rapporterade idag att resultatet före skatt såg en betydande ökning under budgetåret 2021. Företaget uttryckte också förtroende för att deras intäkter sannolikt kommer att öka med 25% i år. Boohoo sa:

”Koncernens mål på medellång sikt med en försäljningstillväxt på 25% per år och en justerad EBITDA-marginal på cirka 10% är oförändrat.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Boohoo bidrog robusta resultat från de senaste förvärven, inklusive Debenhams, till att öka resultatet under det nyligen avslutade året. Boohoos aktier föll med ungefär 4% under morgonens förhandel men har återhämtat största delen av sin intradagsförlust sedan marknaden öppnat.

Boohoo rapporterar 1,75 miljarder pund i intäkter

Boohoo rapporterade 124,7 miljoner pund i resultat före skatt under räkenskapsåret som avslutades den 28 februari. År 2020 begränsades resultatet före skatt till lägre 92,2 miljoner pund. På justerad basis noterade onlinebutiken 173,6 miljoner pund i resultat före räntor, skatter och avskrivningar (EBITDA) jämfört med föregående års 126,6 miljoner pund.

Det Manchester-baserade företaget genererade 1,75 miljarder pund i intäkter under räkenskapsåret 2021. Föregående år uppgick intäkterna till 1,23 miljarder pund. Styrelsen avstod från att tillkännage en utdelning idag för att stärka ekonomin för lämpliga företagsförvärv och därmed snabb tillväxt.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade medieföretaget ITV plc att det förväntar sig att reklamintäkterna kommer att öka kraftigt under andra kvartalet.

Liberums analytiker ger Boohoo Group en ”håll”-ranking

Liberums analytiker kommenterade Boohoos ekonomiska uppdatering idag och sa:

Även om den fortsatt starka ekonomiska utvecklingen tyder på en ”köp”-ranking så är vi fortfarande försiktiga med tanke på omfattningen av ESG-utmaningarna för koncernen, möjligheten till uppföljningsundersökningar och potentiell ekonomisk inverkan från en etisk försörjningskedja även om företagets prognos avvisar detta. Vi betygsätter därför boohoo-gruppen som ”håll”. Om Boohoo kan hantera sina ESG-emissioner på ett lämpligt sätt finns det fortfarande potential för en betydande ökning av aktiekursen. Ökad tydlighet i ESG-frågor och att de inte kommer att ha någon framtida ekonomisk inverkan från att genomföra en etisk inköpsmodell och försörjningskedjemodell eller påföljder för tidigare överträdelser krävs för att vi ska återvända till ”köp”.

Boohoo Group utvecklades ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på knappt 15%. I skrivande stund värderas det London-noterade företaget till 4,08 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 47,06.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust