Tre viktiga punkter i Hilton Worldwides resultatrapport för första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 5, 2021
  • Hilton Worldwide levde inte upp till Wall Streets förväntningar under första kvartalet.
  • Hotellföretaget hade 1,76 miljarder pund i likvida medel den 31 mars.
  • Hilton Worldwide Holdings aktier föll med 1,5% när marknaden öppnade idag.

Hilton Worldwide Holdings Inc. (NYSE: HLT) rapporterade sina ekonomiska resultat för det första kvartalet idag och levde inte upp till Wall Streets förväntningar efter svag efterfrågan på grund av den pågående covid-19-pandemin.

1. Ekonomisk utveckling

Hilton rapporterade 77,63 miljoner pund i förlust under första kvartalet, vilket motsvarar 28,03 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året bokförde de ett nettoresultat på 12,94 miljoner pund, eller 4,31 pence per aktie. Justerat för specialposter tjänade hotellföretaget 1,44 pence per aktie. Det McLean-baserade företaget rapporterade 161,49 miljoner pund i nettoförlust under det föregående kvartalet (Q4).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hilton värderade sina intäkter under första kvartalet till 628,23 miljoner pund jämfört med föregående års Q1 på 1,38 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 780 miljoner pund i intäkter under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till högre 5,03 pence.

2. Kontantposition

Hilton Worldwide hade 1,76 miljarder pund i totala likvida medel per den 31 mars, inklusive bundna likvida medel och ekvivalenter värda 32,35 miljoner pund.

På valutaneutral basis minskade vinsten per tillgängligt rum med 38,4% på årsbasis under första kvartalet. Cirka 275 av deras fastigheter var tvungna att begränsa verksamheten under första kvartalet, främst i Europa och USA, på grund av covid-19-krisen. Som jämförelse påverkades 730 av fastigheterna under första kvartalet föregående år.

3. VD Christopher Nassettas kommentarer

I en kommentar av resultatrapporten sa VD Christopher Nassetta idag att:

”Även om stigande covid-19-fall och skärpta resebegränsningar, särskilt i Europa och Asien och Stillahavsområdet, påverkade efterfrågan i januari och februari, såg vi en betydande förbättring i mars och april. Vi förväntar oss att detta positiva momentum kommer att fortsätta eftersom vaccinerna sprids mer och våra kunder känner sig trygga att resa igen. Vi fortsätter att utöka vår portfölj av hotell på spännande destinationer över hela världen, vilket ger våra gäster fler möjligheter än någonsin att göra ett Hilton-hotell till en del av deras planer när resandet återupptas.”

I separata nyheter meddelade Unilever idag att majoriteten av deras aktieägare röstade för företagets klimathandlingsplan.

Inverkan på aktiekursen

Hilton Worldwide föll med 1% under dagens förhandel och förlorade ytterligare 1,5% när marknaden öppnade för handel till 90 pund per aktie. Det kan jämföras med 77 pund per aktie i början av året. I skrivande stund värderas det NYSE-noterade företaget till 25 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money