Hur man köper aktier i Rocket Companies efter att RKT fallit med 15%

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on maj 6, 2021
  • Rocket Companies aktier föll med 15% imorse efter att ha rapporterat svaga resultat.
  • RKT-aktien har ofta diskuterats som en kandidat för en short squeeze inom Wall Street Bets-communityn.
  • Investerare som överväger att köpa RKT-aktier idag kan följa dessa enkla steg.

Rocket Companies Inc (NYSE: RKT) rapporterade sina resultat för första kvartalet idag och efter det fick besvikna investerare RKT-aktien att falla med 13%. Det USA-baserade hypotekslånföretaget var en kandidat för en short squeeze strax efter deras börsintroduktion.

Rocket Companies aktie steg med mer än 70% på bara en dag i början av 2021 när WallStreetBets-communityn skred till verket. Nu när Rocket Companies aktie sjunkit med 15% efter dagens svaga resultatrapport kan investerare välja att ta en andra titt på RKT-aktien med förhoppning om en snabb återhämtning.

Hur och var man kan köpa RKT-aktier just nu?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Att köpa RKT-aktier – eller att köpa aktier i vilket företag som helst – kräver ett konto hos en aktiemäklare som erbjuder tillgång till handel med amerikanska aktier. Explosionen av nya mäklare de senaste åren innebär att investerare kan köpa Rocket Companies-aktier med väldigt låga avgifter, eller rent av gratis.

Vårt team av experter bedömer att dessa två aktiemäklare är det bästa ställena att köpa Rocket Companies-aktier:

1. eToro

Fintech-företaget eToro är en av få aktiemäklare som ger investerare möjlighet att köpa aktier gratis. Att skapa ett konto hos eToro är enkelt och investerare uppskattar den lättanvända plattformen.

Online-mäklaren eToro har är enormt populär bland både nya och erfarna investerare. Att eToro själva kommer att börsnoteras inom kort innebär att det är helt säkert att köpa RKT-aktier via plattformen. Kom igång genom att klicka på länken nedan:

2. Plus500

Plus500 är en CFD-mäklare (Contract For Difference) och ett annat bra alternativ för investerare att köpa RKT-aktier. CFD-mäklare fungerar lite annorlunda. Istället för att köpa Rocket Companies-aktier i sig så spekulerar investeraren endast på prisutvecklingen för ett underliggande aktie.

Plus500 är fullt licensierad och representerar ett annat utmärkt val att köpa Rocket Companies-aktier. Klicka på länken nedan för att komma igång:

Registrera dig här>

Vad är Rocket Companies?

Rocket Companies kan låta som ett tråkigt inteckningsföretag men så är inte fallet. Företaget har spenderat miljardtals dollar de senaste åren för att utnyttja artificiell intelligens, dataanalys och automatisering för att erbjuda allmänheten den bästa köpupplevelsen.

Att köpa RKT-aktier ger investerare exponering för ett framåtblickande företag med en historia av att förvärva företag för att stärka sin plattform. Detta differentierar ytterligare Rocket Companies aktier från äldre banker med föråldrade produkter och tjänster.

Kommer RKT-aktien att öka i värde?

RKT-aktien steg med 70% på bara en dag i början av 2021 när GameStop-sagan pågick som bäst. Även om Rocket Companies-aktien har förlorat de massiva vinsterna så kan nya investerare vara villiga att ta en andra titt på RKT-aktien efter torsdagens kursras.

Rocket Companies VD Jay Farner besökte CNBC:s ”Squawk Box” idag för att argumentera för att ett köp av RKT-aktier nu bygger på företagets långsiktiga vision:

”När vi pratar om strategi, pratar vi om de kommande tre åren, de kommande fem åren, de närmaste tio åren, och vad vi gör för att förändra branschen.”

Reaktioner i sociala medier

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust