USD/CAD: Inget slut i sikte för den kanadensiska dollarns comeback

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on maj 7, 2021
  • USD/CAD-paret har befunnit sig i ett fritt fall de senaste månaderna.
  • Denna utveckling beror på skillnaderna mellan BOC och Fed.
  • Paret reagerar på de senaste svaga kanadensiska och amerikanska sysselsättningsuppgifterna..

USD/CAD-priset är på väg mot sjätte veckan i rad i rött efter de svaga sysselsättningsuppgifterna från USA och Kanada. Paret sjönk till 1,2146, vilket äe den lägsta nivån sedan den 11 november 2017.

USD/CAD
USD/CAD prisutveckling

Jobbdata från Kanada och USA

Den kanadensiska ekonomin har sett en relativt stark återhämtning med stöd av de stigande råoljepriserna, vaccinationsinsatserna och dess närhet till USA.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Arbetsmarknaden förblir dock skakig enligt de senaste uppgifterna från Statistics Canada. Enligt statistikbyrån förlorade landet fler än 207 000 jobb i april efter att ha skapat fler än 303 000 i mars. Denna nedgång var värre än förväntade 175 000. Under samma period steg arbetslösheten från 7,5% till 8,1% medan andelen minskade till 64,9%.

Denna trend kommer troligen att skifta de närmaste månaderna när den kanadensiska regeringen fortsätter sin vaccinationsprocess. De har redan vaccinerat fler än 15 miljoner människor. Dessutom kommer styrkan i USA:s ekonomi också att ha en positiv inverkan på landets ekonomi. Till exempel förväntas det kommande infrastrukturprojekten i USA leda till ökad import från Kanada.

USD/CAD reagerar också på de senaste amerikanska sysselsättningsuppgifterna. Enligt Bureau of Labor Statistics senaste Nonfarm Payroll-data (löneuppgifterna för USA för samtliga sektorer förutom lantarbetare, privata hushållsanställda och ideella anställda) så skapades fler än 266 000 nya arbetstillfällen efter att fler än 900 000 tillkom föregående månad. Arbetslösheten steg också till 6,1% medan andelen ökade.

USD/CAD föll främst på grund av skillnaden mellan Federal Reserves och Bank of Canadas (BOC) insatser. BOC har redan börjat skärpa de monetära förhållandena medan Fed har insisterat på att de enkla pengarna ska fortsätta flöda.

USD/CAD teknisk prognos

USD/CAD
USD/CAD teknisks graf

Det dagliga diagrammet visar att USD/CAD har haft en stark nedåtgående trend i flera månader. Längs vägen har det bildat en fallande kanal som visas i svart. Faktum är att den här veckan gjorde paret en baisse breakout. Det ligger också under punkterna i Parabolic SAR-indikatorn och 25-dagars glidande medelvärde. Det relativa styrkaindexet (RSI), som har fallit, nådde den översålda nivån. Därför kan paret fortsätta att falla när valutainvesterare riktar in sig mot nästa viktiga supportnivå vid 1,200.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust