USD/CHF på väg mot 5:e veckan med förlust när Schweiz arbetslöshet minskar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on maj 7, 2021
  • USD/CHF-paret har minskat för den femte veckan i rad.
  • Uppgifter från Schweiz visar att arbetslösheten minskade i april.
  • Vägen för minst motstånd är lägre inför USA:s NFP-data.

USD/CHF är på väg mot den femte veckan i rad med förluster när den schweiziska ekonomin återhämtar sig och eftersom frågorna om Federal Reserves penningpolitik kvarstår. Paret har sjunkit till 0,9075, vilket är den lägsta nivån sedan den 1 mars.

USD/CHF
USD/CHF prisutveckling

Schweizisk ekonomisk återhämtning får fart

Schweiz ekonomin går relativt bra. Tidigt i veckan visade data att tillverknings- och tjänstesektorerna var livliga i april.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I dag visade uppgifter från statistikbyrån att den totala arbetslösheten minskade i april. Arbetslösheten sjönk från 3,3% i mars till 3,4% i april på säsongsjusterad basis. Den sjönk också från 3,4% till 3,3% på icke-säsongsjusterad basis.

Dessa siffror visar att de flesta i arbetsför ålder arbetar. I USA förväntas uppgifter visa att arbetslösheten sjönk till 5,8% i april. I euroområdet ligger arbetslösheten på över 7%.

Den schweiziska ekonomiska återhämtningen kommer sannolikt att fortsätta när landet arbetar för att intensifiera sina vaccinationsinsatser. Regeringen har redan vaccinerat fler än 2,9 miljoner människor och trenden är stigande. Den här veckan slöt landet ett avtal med Moderna om ytterligare 7 miljoner doser av deras vaccin. Ändå är den största utmaningen att inflationen har varit relativt låg.

USD/CHF-paret kommer, precis som alla valutapar, att reagera på de senaste amerikanska sysselsättningsuppgifterna senare idag. Generellt tror analytiker att ekonomin fortsatte att skapa tusentals nya jobb i april. Medianuppskattningen är att den har skapat fler än 900 000 jobb.

Arbetslösheten förväntas också sjunka. På torsdag visade uppgifter att bara 498 000 amerikaner lämnade in ansökningar om arbetslöshetsersättning för första gången. Detta var den lägsta siffran sedan pandemin startade.

USD/CHF teknisk prognos

USD/CHF
USD/CHF teknisk graf

USD/CHF-paret har haft en kraftig fallande trend de senaste veckorna. Det har sjunkit med mer än 4,25% sedan den 1 april. På det dagliga diagrammet har paret flyttat under 25- och 15-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Det har också fallit under 50% Fibonacci retracement-nivån medan Relative Strength Index (RSI) har fortsatt att sjunka.

Därför är vägen för minst motstånd lägre, med nästa mål vid 0,9030. Ett lyft över 0,9200 skulle dock ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust