BioNTechs Q1-intäkter lyfte drastiskt till följd av covid-19

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 10, 2021
  • BioNTech rapporterar högre intäkter än väntat för de första tre månaderna 2021.
  • Det tyska företaget förutspår 10,67 miljarder pund i intäkter från sitt covid-19-vaccin i år.
  • BioNTech har valt Singapore som sydasiatiskt huvudkontor för produktionen av mRNA-vaccinet.

BioNTech (NASDAQ: BNTX) meddelade idag att det covid-19-vaccin som de utvecklat tillsammans med amerikanska Pfizer Inc. ökade intäkterna avsevärt under första kvartalet. BioNTechs/Pfeizers vaccin var det första covid-19-vaccinet som fick godkännande från tillsynsmyndigheter.

De Nasdaq-noterade aktierna i BioNTech steg med cirka 6,5% under morgonens förhandel. Aktierna handlas nu för 140,67 pund per aktie. Som jämförelse inleddes året på betydligt lägre 60,66 pund per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

BioNTechs intäkter under de första tre månaderna 2021 uppgick till 1,76 miljarder pund jämfört med föregående års lägre 23,84 miljoner pund under motsvarande period. FactSet-konsensus för deras intäkter under första kvartalet begränsades till 1,46 miljarder pund.

Bioteknikföretagets nettovinst under det senaste kvartalet uppgick till 970 miljoner pund, jämfört med 45,95 miljoner under fjolårets Q2. Uppdaterade data den första veckan i april visade att BioNTech-vaccinet hade en effekt på över 91% efter sex månader.

BioNTech väljer Singapore som huvudkontor i Sydasien

BioNTech har valt Singapore för sitt sydasiatiska huvudkontor på måndag, där det kommer att producera sina mRNA-vacciner. VD Ugur Sahin sa:

”Att ha flera noder i vårt produktionsnätverk är ett viktigt strategiskt steg för att bygga ut vårt globala fotavtryck och våra möjligheter. Med denna planerade mRNA-produktionsanläggning kommer vi att öka vår totala nätverkskapacitet och utöka vår förmåga att tillverka och leverera våra mRNA-vacciner och behandlingar till människor runt om i världen.”

BioNTech upprepade idag att deras produktionskapacitet kommer att överskrida 3 miljarder doser i år och ännu mer än så under 2022. Idag beslutade Europeiska unionen för att prioritera användningen av BioNTech/Pfizer-vaccinet över det som tillverkats av AstraZeneca.

BioNTech förutspår 10,67 miljarder pund i intäkter från covid-19-vaccinet

BioNTech hade levererat över 450 miljoner doser av sitt corona-vaccin per den 6 maj till cirka 91 länder. Det tyska företaget har tecknat avtal om att leverera ytterligare 1,8 miljoner doser under resten av 2021.

Baserat på dessa kontrakt förväntas deras covid-19-vaccinrelaterade intäkter uppgå till 10,67 miljarder pund. BioNTech uttryckte också förtroende idag för att dess covid-19-vaccin också är effektivt mot de nya varianterna av viruset.

BioNTech presterade extremt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på ungefär 100%. I skrivande stund värderas det tyska bioteknikföretaget till 31,40 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 2 517,27.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust