Citigroup har ökat med mer än 20% i år. Ska jag investera?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on maj 10, 2021
  • Citigroup fortsätter att svara på sina kunders behov på bästa möjliga sätt.
  • Oppenheimer höjde sitt prismål från 112 till 177 dollar för Citigroup.
  • Om priset stiger över 80 kan nästa mål ligga runt 85 dollar.

Citigroups aktier har stigit med mer än 20% sedan årsskiftet och det aktuella aktiekursen ligger runt 75 dollar. Citigroup rapporterade bättre resultat för första kvartalet än väntat förra månaden och enligt den tekniska analysen ligger aktierna i denna bank kvar i en köpzon.

Grundläggande analys: Oppenheimer höjde sitt prismål från 112 till 177 dollar för Citigroup

Citigroup rapporterade första kvartalets resultat i april. De totala intäkterna hade minskat med 6,9% på årsbasis till 19,3 miljarder dollar medan GAAP EPS för samma period låg på 3,62 dollar. De totala intäkterna hade minskat mindre än väntat och banken rapporterade ett rekordnetto på 7,9 miljarder dollar (jämfört med 2,5 miljarder dollar under första kvartalet 2020).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi rapporterade ett rekordnettoresultat som drevs av starka resultat inom vår Institutional Clients Group och en betydande frigöring från vår tilldelning till kreditförluster till följd av de förbättrade ekonomiska utsikterna. Medan de globala konsumentbankernas intäkter minskade på kvartalsbasis som ett resultat av pandemin är detta det hälsosammaste vi har sett konsumenten komma ur en kris under de senaste åren,” sa Jane Fraser, Citis VD.

Citigroup tillkännagav en kvartalsutdelning på 0,51 dollar per aktie, vilket låg i linje med den föregående utdelningen, medan styrelsen meddelade en eventuell 30-procentig ökning av återköpen av aktier i år. Denna bank har bevisat sin stabilitet under covid-19-pandemin, och resultatet för första kvartalet visade att Citigroup går i rätt riktning.

Citigroup fortsätter att svara på sina kunders behov på bästa möjliga sätt och returnera kapital till sina aktieägare. Efter ett beslut från Goldman Sachs och Morgan Stanley meddelade Citigroup nyligen att man ger sig in på kryptovalutamarknaden till följd av att deras kunder visar ökat intresse.

Citigroup tillkännagav också sin plan på att investera i digitala inteckningskapaciteter för att nå outnyttjade marknader. Detta tillkännagivande var en del av Citis mål på 550 miljoner dollar för att stödja prisvärda bostadsprojekt.

Citigroup handlas för närvarande med ett P/E-förhållande på endast 9,5, det bokförda värdet per aktie är cirka 88 dollar och med ett börsvärde på 156 miljarder dollar värderas bankens aktier rimligt. Oppenheimer höjde sitt prismål från 112 till 177 dollar med förväntningar om att Citigroup kommer att fortsätta att erbjuda förbättringar under de kommande kvartalen.

Teknisk analys: Den positiva trenden förblir intakt

Datakälla: tradingview.com

Citigroups aktier har haft en stigande trend i flera månader och för närvarande för tillfället ser den positiva trenden ut att stå sig. Om priset stiger över 80 dollar kan nästa mål ligga runt 85 dollar, men om priset faller under stödet vid 70 så skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust