Därför steg Callaway Golf, 3D Systems och Ferro Corp igår

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 12, 2021
  • Riktmärkena S&P 500 och Dow Jones föll kraftigt igår.
  • Investerare fruktar att den stigande inflationen kommer att leda till en stramare penningpolitik.
  • Aktierna i Callaway Golf, 3D Systems och Ferro Corp gick ändå starkt.

Jämförelseindexen S&P 500 och Dow Jones Industrial Average föll med drygt 50 respektive drygt 500 punkter igår när den stigande inflationen fick investerare att oroa sig för stramare penningpolitik från Federal Reserve under de kommande veckorna.

Men trots gårdagens fallande trend sågs Callaway Golf, 3D Systems och Ferro Corporation simma mot strömmen och hade mitt på dagen stigit med cirka 10%, 20% respektive 20%.

Callaway Golf

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Callaway Golf Co. (NYSE: ELY) steg med 6% under måndagens efterhandel när företaget rapporterade kvartalsresultat och försäljning som överträffade Wall Streets prognoser. I en kommentar till resultatrapporten sa VD:n för det amerikanska sportutrustningsföretaget sent på måndagen:

”Vår golfutrustningsverksamhet fortsätter att uppleva enastående efterfrågan medan vår mjukvaru- och Topgolf-verksamhet återhämtar sig från pandemin snabbare än förväntat.”

Callaway Golf öppnade på 21,97 pund per aktie på aktiemarknaden igår och byter för närvarande händer till 24,00 pund, vilket ger det ett börsvärde på 4,43 miljarder pund.

3D Systems

Strax efter Callaway publicerade 3D Systems Corporation (NYSE: DDD) också en starkare resultatrapport än väntat för första kvartalet på måndagen, vilket pressade upp aktien med 13,0% under efterhandeln. Momentumet stod sig igår när 3D Systems öppnade på 14,30 pund per aktie på aktiemarknaden och handlas för närvarande till 17,11 pund per aktie, vilket innebär en värdering på 2,13 miljarder pund.

Det Rock Hill-baserade ingenjörsföretaget omsatte 103,14 miljoner pund under Q1, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 8%. 3D Systems tjänade 10,60 pence per aktie under det senaste kvartalet och överträffade experternas prognoser på betydligt lägre 1,41 pence per aktie.

Ferro Corporation

Ferro Corporation (NYSE: FOE) öppnade handeln med att stiga med mer än 20% på aktiemarknaden igår efter att det amerikanska företaget meddelade att de kommer att förvärvas av Prince International Corporation för 1,48 miljarder pund i kontanter. Affären som redan har godkänts av Ferros styrelse motsvarar 15,54 pund per aktie.

Nyheten kom strax efter att Ferro rapporterade sitt resultat för första kvartalet, vilket markerade en ökning av nettoomsättningen med 14,3%, en bruttovinsttillväxt på 17,8% och en ökning av intäkterna från fortsatt verksamhet med 16,6%.

Ferro Corporation avbröt sin resultatrapport efter att ha meddelat affären med Prince International Corporation.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust