Ethereum Classic (ETC) fortsätter fallet från de senaste höjderna. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 12, 2021
  • Ethereum Classic (ETC) -priset har exploderat uppåt sedan början av maj.
  • Prisökningen har inte varit baserad på grundläggande faktorer.
  • Om priset sjunker under stödet vid 80 dollar skulle det förmodligen vara ett tecken på att trenden vänder.

Ethereum Classic (ETC) har stigit från 36,3 till över 170 dollar som högst sedan början av maj och det nuvarande priset ligger runt 109 dollar. Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press och priset på Ethereum Classic kan försvagas ännu mer under de kommande dagarna. Så kanske är det inte det bästa tillfället att investera i denna kryptovaluta just nu.

Grundläggande analys: Prisökningen har inte varit baserad på grundläggande faktorer

Ethereum Classic är en smart kontraktsplattform som gör det möjligt för användare att byta pengar, fastigheter och aktier och erbjuder ett sätt att hantera digitala tillgångar utan behov av mellanhänder. Enligt sin officiella webbplats är Ethereum Classic ett av de renaste decentraliserade projekten i kryptovalutaindustrin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereum Classic lanserades den 20 juli 2016 som ett distribuerat nätverk bestående av en blockchain-huvudbok, en native kryptovaluta (ETC) och ett robust ekosystem. I början av året var Ethereum Classic värt mellan 5 och 6 dollar, men denna kryptovaluta har stadigt ökat i värde sedan dess.

Ethereum Classic (ETC) har exploderat uppåt sedan början av maj, och trots den nuvarande korrigeringen finns det just nu ingen risk för att trenden ska vända. Ethereum Classic har behållit den ursprungliga oförändrade Ethereum-blockkedjan, men den senaste prisökningen baserar sig inte främst på de grundläggande faktorerna.

”Priset har stigit dels på grund av spekulationer efter det massiva Ethereum-rallyt och dels på grund av att marknadsaktörerna spekulerar i att ETC har mer relevans efter ETH 2.0-uppgraderingen. Eftersom ETH kommer att byta till proof of stake och lämna ETC med proof of work är spekulerar handlare i om det skiftet kommer att ge ETC en chans att arbeta självständigt och erbjuda ett alternativ till proof of stake-kedjan,” säger Joe DiPasquale, VD för kryptovalutahedgefonden BitBull Capital.

Ethereum Classic fortsätter att handla på en tjurmarknad och den dagliga volymen för denna kryptovaluta är fortfarande hög. Men om priset faller under stödet vid 80 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Teknisk analys: 80 dollar representerar en stark supportnivå

Denna kryptovaluta har tagit stora steg på kort tid och om du väljer att köpa Ethereum Classic (ETC) bör du vara medveten om att priset också kan falla från nuvarande nivåer. ETC:s likviditet har ökat dramatiskt den här månaden och trots den senaste korrigeringen fortsätter Ethereum Classic att locka uppmärksamhet från handlare.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 100 och 80 dollar, samtidigt som 120, 140 och 160 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 120 dollar de kommande dagarna skulle det vara en signal att handla Ethereum Classic (ETC) och det första målet kan då vara cirka 140 dollar.

Ett lyft över 140 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden, och då ligger vägen öppne upp till motståndet kring 160 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 80 dollar så skulle det förmodligen vara ett tecken på att trenden vänder och öppna för ett fortsatt fall ned till 60 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust