4 viktiga punkter i Wendy’s resultatrapport för första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 13, 2021
  • Wendy's överträffade Wall Streets prognoser under första kvartalet.
  • Snabbmatkedjan tillkännagav 7,09 pence per aktie i utdelning.
  • Wendy's utökade sitt program för återköp av aktier med 35,45 miljoner pund.

Wendy’s Co. (NASDAQ: WEN) publicerade sin resultatrapport för första kvartalet igår och överträffade Wall Streets prognoser. Tack vare den starka kvartalsprestandan höjde snabbmatskedjan också sin framtidsprognos.

1. Ekonomisk utveckling

Wendy’s rapporterade 29,36 miljoner pund i nettoresultat under första kvartalet, vilket motsvarar 12,76 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades nettoresultatet till 10,21 miljoner pund, eller 4,25 pence per aktie. På justerad basis tjänade det amerikanska holdingbolaget 14,18 pence per aktie under första kvartalet. Wendy’s värderade sina intäkter till 326,32 miljoner pund under det senaste kvartalet – en ökning från 287,28 miljoner pund under fjolårets Q1.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra intäkter på 315,54 miljoner pund och 10,64 pence i justerad EPS. Under föregående kvartal (Q4) såg Wendy’s 27,71 miljoner pund i nettoresultat.

2. Andra anmärkningsvärda siffror

Andra framstående siffror i Wendys resultatrapport inkluderar en årlig tillväxt på 13% för den globala försäljningen i jämförbara restauranger under första kvartalet. Den jämförbara försäljningen ökade med 7,95% internationellt och med 13,5% i USA. Som jämförelse hade analytiker förväntat sig en tillväxt på 12% respektive 14,5% i USA respektive den globala försäljningen i jämförbara restauranger.

3. Prognos för hela räkenskapsåret

Wendy’s förutspår nu en ökning med upp till 10% på årsbasis för sin globala systemomfattande försäljningstillväxt i år, vilket kan jämföras med den tidigare prognosen på 8%. De förutspår också att det justerade resultatet per aktie ska landa i intervallet 51,05 till 52,47 pence i år.

FactSet-konsensus ligger å andra sidan på en tillväxt med 4,8% för den globala systemomfattande försäljningen och 48,93 pence i justerad EPS.

4. Återköp av aktier och utdelning

Wendy’s tillkännagav 7,09 pence per aktie i utdelning igår – en ökning med 11%. Det Nasdaq-noterade företaget hade 221 miljoner utestående aktier den 5 maj. Wendy’s utökade också sitt program för återköp av aktier med 35,45 miljoner pund.

I separata nyheter från USA rapporterade Vizio också sina kvartalsresultat i tisdags efter klockan.

Inverkan på aktiekursen

Wendy’s steg med mer än 6% under gårdagens förhandel, men förlorade hela intradagsvinsten sedan marknaden öppnat. Aktien byter nu händer för 16,25 pund per aktie, jämfört med 15,16 pund i början av året. I skrivande stund värderas Wendy’s till 3,61 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 44,36.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust