Tyson Foods rapporterade bättre Q2-resultat än väntat. Ska jag investera i maj?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 16, 2021
  • Tyson Foods rapporterade bättre resultat än väntat under andra kvartalet.
  • De totala intäkterna har ökat med 3,8% på årsbasis till 11,3 miljarder dollar.
  • Tyson Foods handlas för mindre än åtta gånger EBITDA 2020.

Tyson Foods aktier har gått från 64,5 till över 81,7 dollar som högst sedan början av januari 2021 och det aktuella priset ligger runt 80,34 dollar. Tyson Foods fortsätter att expandera sin verksamhet och med den aktuella aktiekursen värderas detta företag ganska rimligt.

Grundläggande analys: Tyson Foods ser en stark efterfrågan på sina produkter

Tyson Foods är ett amerikanskt multinationellt företag som är världens näst största processor och marknadsförare av kyckling, nötkött och fläsk (efter JBS). Företagets verksamhet har visat sig vara motståndskraftig under pandemin och företaget rapporterade ett bättre resultat än väntat för andra kvartalet den här veckan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna har ökat med 3,8% på årsbasis till 11,3 miljarder dollar, medan GAAP-vinsten per aktie var 1,30 dollar under andra kvartalet. Dean Banks, VD och koncernchef för företaget, är mycket optimistisk om den fortsatta framgången för Tyson Foods, som är positionerat för långsiktig och hållbar tillväxt.

”Våra långsiktiga utsikter är ljusa när konsumtionen av globalt protein (nötkött, fläsk, kyckling och kalkon) fortsätter att öka och vi förväntar oss att våra investeringar i kapacitetsutvidgning, produktinnovation och teknik skapar hållbart aktieägarvärde,” säger Dean Banks .

Tyson Foods ser en stark efterfrågan på sina produkter och har rätt ledningsgrupp för att skala och förbättra effektiviteten. Försäljningsvolymen för kycklingverksamheten har minskat under andra kvartalet, men företaget kommer att fortsätta arbeta med en fullständig återhämtning inom detta segment.

Tyson Foods förväntar sig intäkter på 44 miljarder till 46 miljarder dollar för budgetåret 2021, medan styrelsen tillkännagav att företaget är förberett för en snabbare inflationsmiljö. Företaget tillkännagav en utdelning på 0,445 dollar för kvartalet, som kommer att betalas ut den 15 september.

Tyson Foods (NYSE: TSN) handlas för mindre än åtta gånger EBITDA 2020 och med ett börsvärde på 28,8 miljarder dollar värderas aktierna i detta företag ganska rimligt.

Teknisk analys: Tjurarna har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Datakälla: tradingview.com

Aktierna i detta företag har haft en uppåtgående trend i flera månader. Om priset stiger över 82,5 dollar så skulle det vara en signal att handla Tyson Foods-aktier, och då ligger vägen fri upp till 85 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 75 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då vara cirka 70 dollar. Handlare borde hålla i minnet att om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer betydelsefull korrigeringsfas kan aktiekursen fall till betydligt lägre nivåer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust