Förhandsgranskning av Walmarts och Targets resultat

Av:
May 17, 2021
Listen
  • Walmart och Target rapporterar sina kvartalsresultat denna vecka.
  • Target har bättre momentum än Walmart, enligt Cowen-analytiker.
  • Walmarts aktier har fallit med 4,5% hittills i år. Target har stigit med 20%.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Detaljhandeljättarna Walmart (NYSE: WMT) och Target (NYSE: TGT) kommer att rapportera sina kvartalsresultat tisdag morgon respektive onsdag morgon. Investerare kommer att bedöma rapporten för tecken på momentum, särskilt för Walmart eftersom aktierna har sjunkit med 4,5% sedan början av 2021. Target å andra sidan har ökat med cirka 20% i värde under 2021 och en stark resultatrapport kan lyfta TGT-aktien över dess senaste rekordnivå på 217,39 dollar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

WMT, TGT-nivåer att titta på

Copy link to section

Walmart förväntas rapportera 132,30 miljarder dollar (93,83 miljarder pund) i intäkter och 1,21 dollar i vinst per aktie under räkenskapsårets första kvartal, enligt FactSet-konsensus. Som jämförelse rapporterade det Bentonville-baserade företaget en omsättning på 134,62 miljarder dollar och en vinst på 1,18 dollar under motsvarande kvartal förra året.

Prognoserna för Target, å andra sidan, uppgår till 21,55 miljarder dollar i intäkter och 2,14 dollar för vinst per aktie. Detta jämförs med 19,60 miljarder dollar i intäkter och 59 cent i justerad EPS under motsvarande kvartal under räkenskapsåret 2020.

Analytiker: Target har bättre momentum

Copy link to section

Cowen-analytiker fortsätter att ha en positiv inställning till både Walmart och Target med en ”Outperform”-ranking för båda namnen. Men Target kan ha en fördel av två viktiga skäl.

För det första tror Cowen-analytikerna att den senaste tidens stimulansutgifter kommer att ge Target ett större lyft än Walmart. För det andra indikerar Cowens undersökning “Walmart + Deep Dive” att Walmarts prenumerationsplattform Walmart+ tappade användare från 13 miljoner i februari till 11,1 miljoner i mars.

Fottrafikdata: WMT vs TGT

Copy link to section

Almanac är en plattform som utnyttjar AI för att mäta och förutsäga konsumentbeteende genom miljardtals datapunkter. Enligt data från Almanac kan vi se att Walmarts rapporterade kvartal började starkt med ett ökat antal besök till och med veckan som startade den 20 februari. Besökstrenderna vände emellertid och började falla.

Som vi kan se i ett liknande diagram nedan visar data från Almanac att Target avslutade det rapporterade kvartalet med en ökning av trafiken. Investerare bör vara uppmärksamma på båda resultatrapporterna eftersom motsatta trender kan innebära att Target vann marknadsandel från Walmart. Baserat på Cowen-analytikernas undersökning som visade att Walmart tappar fart i sin online-prenumerationstjänst, kan det vara möjligt att Target i hög grad vinner trafik på bekostnad av Walmart. Investerare gör klokt att leta efter bekräftelse på något sätt i de kommande intäktsrapporterna.

Najarian: TGT “har fortfarande potential att överträffa”

Copy link to section

CNBC-personligheten och kända handlaren Peter Najarian kommenterade under kanalens “Halftime Report” varför TGT-aktier har överträffat WMT-aktier:

”Jag tror att det i grund och botten handlar om digital försäljning och alla dessa olika saker som Target har gjort, som andra har försökt göra också, men Target har genomfört det exceptionellt bra. Om du jämför Targets marginal med Walmarts är den inte ens nära eftersom Target bara har 20% av sin affärsmodell i livsmedelsavdelningen. Så det fortsätter att skapa dessa partnerskap. Det fortsätter att göra rätt saker och ur nästan alla perspektiv har Target fortfarande utrymme att överträffa.”

USA Aktier & Fonder Detaljhandel Industrier Nordamerika Världen