Fyra viktiga punkter i Targets resultatrapport för första kvartalet

Av:
May 20, 2021
Uppdaterad: May 27, 2022
Listen
  • Target slog Wall Streets prognoser för vinst och försäljning under första kvartalet.
  • Företagets justerade resultat steg till rekordnivåer.
  • Target förutspår att andra kvartalets jämförbara försäljning ökar med 9%.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Target Corporation (NYSE: TGT) meddelade igår att det justerade resultatet steg till rekordnivåer under första kvartalet. Företaget slog Wall Street prognoser för både vinst och försäljning under kvartalet.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

1. Ekonomisk utveckling

Copy link to section

Target rapporterade 2,097 miljarder dollar (1,48 miljarder pund) i nettoresultat under första kvartalet, vilket motsvarar 4,17 dollar per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades nettoresultatet till 284 miljoner dollar (56 cent per aktie).

På justerad basis tjänade detaljhandelsföretaget 3,69 dollar per aktie, vilket var en massiv ökning med 525% från ifjol. Targets kvartalsförsäljning uppgick till 23,88 miljarder dollar jämfört med fjolårets Q1 på 19,37 miljarder dollar.

Enligt FactSet hade experter förväntat sig att företaget skulle rapportera 21,75 miljarder dollar i intäkter och 2,21 dollar i EPS. Target överträffade också analytikernas prognoser under det föregående kvartalet (Q4).

2. Jämförbar försäljning

Copy link to section

Den jämförbara försäljningen ökade med 22,9% tack vare en 50-procentig tillväxt för den jämförbara onlineförsäljningen och en 18-procentig ökning av butiksförsäljningen. FactSet-konsensus låg på en betydligt lägre 11,9-procentig tillväxt för den jämförbara försäljningen.

Privata varumärken som säljs exklusivt hos Target och ägda varumärken (värda 10 miljarder dollar) såg också en rekordtillväxt under kvartalet med 36%. Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar en drygt 60-procentig tillväxt för klädförsäljningen, en ökning med nästan 35% för försäljningen inom hemkategorier, en tillväxt på strax under 20% för skönhetsförsäljningen och cirka 15-procentig ökning av försäljningen av mat och dryck.

3. Framtidsprognos

Copy link to section

För det andra kvartalets räknar Target med en tillväxt på 5% till 9% för sin jämförbara försäljning. Man förväntar sig också en ökning av den jämförbara försäljningen med upp till 9% under de återstående två kvartalen av innevarande år. FactSet-konsensus förutspår dock att den jämförbara försäljningen minskar med 5,4%, 4,3% och 3,9% under Q2, Q3 respektive Q4.

I relaterade nyheter meddelade Target att de tänker spendera 4 miljarder dollar per år de närmaste åren.

4. VD: s kommentarer till CNBC: s “Squawk Box”

Copy link to section

I en kommentar om framtidsutsikterna när covid-19-restriktionerna börjar lätta sa VD Brian Cornell på CNBC:s “Squawk Box” att:

”Vi drar nytta av investeringar som vi har gjort i flera år i butikserfarenhet, vårt samordnade hemmamärke och den nationella varumärkesmixen och de tjänster som vi erbjuder. Detta tillsammans med våra investeringar i vårt team tror jag kommer leda till fortsatt styrka. När vi får mer tydlighet kring konsumentens, ekonomins och vaccinernas tillstånd, känner vi att konsumenterna fortsätter att svara på vår upplevelse i butiken, enkelheten och bekvämligheten med att shoppa med våra tjänster samma dag.”

Inverkan på aktiekursen

Copy link to section

Targets aktier steg med cirka 1,5% under gårdagens handel. Efter ett något svagare dygn sedan dess byter aktierna nu händer för 206,43 dollar per aktie, jämfört med 178 dollar per aktie i början av året. I skrivande stund värderas Target till 102,71 miljarder dollar och har ett förhållande mellan pris och vinst på 23,89.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
USA Aktier & Fonder Detaljhandel Industrier Nordamerika Världen