Ripple (XRP) fortsätter sin korrigering från de senaste höjderna. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 29, 2021
  • XRP-innehavare protesterade igår utanför Securities and Exchange Commissions huvudkontor.
  • Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press.
  • Om priset sjunker under stödet vid 0,70 kan nästa prismål ligga runt 0,60 eller till och med 0,50 dollar.

Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press. Priset på Bitcoin sjönk under 35 000 dollar idag och för närvarande tyder allt på att priset kan falla ytterligare. Ripple XRP/USD har försvagats från 1,96 dollar till under 0,70 dollar som lägst sedan den 14 april och det nuvarande priset ligger runt 0,93 dollar.

Grundläggande analys: XRP-innehavare protesterade utanför Securities and Exchange Commissions huvudkontor

Ripple (XRP) har kollapsat från de senaste höjderna som registrerades under den tredje veckan i april, och risken för ett ytterligare prisfall är ännu inte över. Det finns många negativa tendenser på kryptovalutamarknaden just nu och många handlare oroar sig för att det kan ta lång tid för priserna att återhämta sig eftersom tjurcykeln kan vara över.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De flesta kryptovalutorna har fallit till de lägsta prisnivåerna på flera månader och om priset på Bitcoin bryter under stödnivån vid 30 000 dollar skulle det skapa ytterligare tryck för hela kryptovalutamarknaden. Trots det är Ripple fortfarande en av kryptovalutorna med störst potential.

Igår protesterade XRP-innehavare utanför amerikanska Securities and Exchange Commissions huvudkontor i Washington.

De kräver att tillsynsmyndigheten stoppar sitt ”krig mot kryptovalutan” och undersöker den tidigare ordföranden Jay Claytons påstådda intressekonflikt. SEC har ståndpunkten att XRP är en säkerhet och därmed faller under lagstiftning från 1933, samtidigt som de menar att Ripple och dess chefer har genomfört flera olagliga värdepappersförsäljningar de senaste åren.

SEC stämde Ripple i december 2020. Under rättegången har Ripple-teamet försvarat sig med att XRP är en tillgång som liknar både BTC och ETH. Tillsynsmyndigheten har bett Ripple att leverera dokument som bevisar att företaget vidtog åtgärder för att ändra allmänhetens uppfattning om XRP:s status.

Ripples VD Brad Garlinghouse menar att SEC skapat förvirring bland marknadsaktörerna. Flera börser har slutat handla med XRP, men Ripples affärsverksamhet verkar inte ha lidit alltför mycket av SEC:s stämning.

Ripple fortsätter att expandera i hela Sydostasien, och mer än 90% av XRP-handeln sker nu utanför USA. Mer än en tredjedel av världens 100 största banker har testat eller använder redan denna betalningsteknik, och det är värt att nämna att Ripple nyligen förvärvade en andel på 40% i det asiatiska företaget Tranglo.

”Detta partnerskap kommer innebära att de två företagen kombinerar sin djupgående lokala expertis för att hantera de utmaningar som förknippas med gränsöverskridande betalningar,” sa Ripples VD Brad Garlinghouse.

Teknisk analys: Ripple kan bryta under stödnivån vid 0,70 dollar

Datakälla: tradingview.com

Ripple (XRP) handlas för närvarande för cirka 0,93 dollar, men det skulle vara en stark säljsignal om priset faller under stödet vid 0,70 dollar. Nästa prismål skulle då kunna ligga runt 0,60 eller till och med 0,50 dollar. Om priset däremot skulle stiga över 1,20 så ligger vägen fri upp till 1,40 dollar.