Analytiker tycker till om Zoom när människor återvänder till kontoren

Av:
Jun 3, 2021
Listen
  • Zoom rapporterade ett bättre kvartalsresultat än väntat på tisdag.
  • Citigroup-analytikern Tyler Radke diskuterade Zooms aktie på CNBC.
  • Zooms har nu fallit med cirka 10% hittills i år på aktiemarknaden..

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Zoom Video Communications Inc (NASDAQ: ZM) rapporterade ett bättre kvartalsresultat än väntat efter klockan på tisdag och höjde sin prognos för hela räkenskapsåret. Aktierna i företaget föll marginellt igår och handlas nu för 327 dollar per aktie.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Citi-analytiker Tyler Radkes kommentarer på CNBC:s “Squawk On The Street”

Copy link to section

Citi-analytikern Tyler Radke kommenterade aktien på CNBC:s “Squawk On The Street”:

”Zoom hade ett aldrig tidigare skådat år under 2020 med en tillväxt på över 300% på årsbasis. Men under den andra halvan av året, under Q4, förväntas den tillväxten att avta med nästan 20%, vilket gör det till ett mer typiskt tillväxtprogramvaruföretag. Så vår uppfattning är att aktiens multipel kan ha svårt att korrigera, eftersom tillväxten saktar ner, och detta går från en hypertillväxtaktie till mer av en aktie med en rimlig tillväxt.”

Analytikern betonade vidare att Zoom för närvarande handlas för drygt 60 gånger det framtida fria kassaflödet. Radke upprepade sitt “neutrala” betyg för Zoom eftersom den multipeln, sade han, kan justeras om tillväxten avtar under de kommande månaderna.

Förra månaden introducerade SafeGuard Cyber sin nya extension – Advanced Governance for Zoom Video Communications – som förstärker videokonferensplattformens inbyggda säkerhets- och efterlevnadsfunktioner.

Radke ser risk för ökad churn av Zoom-licenser

Copy link to section

Radke erkände att Zoom Phone startade positivt och nya produkter kan lanseras i framtiden. Han kommenterade dock effekterna av sådana produkter på aktien och sa:

”Utmaningen är att det här företaget är ganska stort. När produkter är nya, oavsett hur framgångsrika de är, är det svårt att ha en tor inverkan på ett företag som är så stort. Zoom Phone växer mycket snabbare än den totala tillväxttakten. Men det är fortfarande mindre än 5% av det totala företaget. Så det är svårt för de nya produkterna att göra skillnad.”

Citi-analytikern varnade också för risken för förhöjd churn för Zoom-licenser i framtiden när företagen återvänder till kontoren.

Totalt sett har Zoom Video Communications Inc för närvarande fallit med cirka 10% hittills i år på aktiemarknaden. År 2020 presterade däremot det San Jose-baserade företaget extremt positivt med en vinst på mer än 350%. I skrivande stund värderas Zoom till 95,73 miljarder dollar och har ett P/E-förhållande på 112,19.

USA Aktier & Fonder Industrier Nordamerika Teknologi Tjänster Världen