Detta lärde vi oss från Zooms resultatrapport för första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 2, 2021
  • Zoom överträffade Wall Streets förväntningar under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget höjer nu sin prognos för hela räkenskapsåret.
  • Zooms aktier steg med 2% under gårdagens efterhandel.

Zoom Video Communications Inc. (NASDAQ: ZM) rapporterade sina ekonomiska resultat för sitt räkenskapsårs första kvartal igår och överträffade Wall Street förväntningar. Tack vare det starka kvartalsresultatet höjde företaget också sin prognos för helåret.

Finansiella resultat

Zoom rapporterade 227,4 miljoner dollar (160,35 miljoner pund) i nettoresultatet under första kvartalet, vilket motsvarar 74 cent per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades dess nettoresultat till lägre 27 miljoner dollar eller 9 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Justerat tjänade videokonferensföretaget 1,32 dollar per aktie under första kvartalet jämfört med föregående års Q1 på 20 cent per aktie. Zoom genererade 956,2 miljoner dollar i intäkter under kvartalet – en ökning från 382,2 miljoner dollar förra året.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 908 miljoner dollar i intäkter och 99 cent per aktie i justerad EPS.

Prognos för hela räkenskapsåret

För helåret räknar Zoom nu med att resultatet per aktie ska landa i intervallet 4,56 till 4,61 dollar. Det förväntar sig upp till 3,99 miljarder dollar i intäkter i år. Som jämförelse förväntar sig analytiker 3,8 miljarder dollar i helårsintäkter och 3,77 dollar i vinst per aktie. Zoom slog också analytikernas prognoser under det föregående kvartalet (Q4).

Zooma är inte irrelevant efter covid-19

På CNBC:s ”Trading Nation” menade Vios Advisors verkställande direktör Michael Bapis och TradingAnalysis.coms grundare Todd Gordon på tisdagen att Zoom kommer att förbli relevanta även efter att covid-19-restriktionerna har lättats.

I en kommentar till resultatrapporten sa VD Eric Yuan från Zoom Video Communications att:

”Vi har öppnat vår teknikportfölj för utvecklare genom vår kraftfulla video-SDK och för företag för att utöka sin räckvidd genom Zoom Events. Arbete är inte längre en plats, det är ett utrymme där Zoom ger dina team möjlighet att knyta an och förverkliga sina bästa idéer. Vi är energiska för att leda utvecklingen till hybridarbete som möjliggör större flexibilitet, produktivitet och lycka för både personliga och virtuella anslutningar.”

Inverkan på aktiekursen

Zooms aktier steg med cirka 2% under gårdagens aktiehandel. Aktierna handlas nu för cirka 328 dollar per aktie. Som jämförelse inleddes året på högre 360 dollar per aktie. I skrivande stund värderas det San Jose-baserade företaget till 96,50 miljarder dollar och har ett P/E-förhållande på 145,49.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money