Viktiga punkter från Brown-Formans resultatrapport för fjärde kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 10, 2021
  • Brown-Forman rapporterar högre intäkter än väntat för det fjärde kvartalet.
  • Det amerikanska företagets vinst var däremot lägre än analytikernas uppskattningar.
  • Brown-Forman har återhämtat sig 10% på aktiemarknaden från årets lägsta nivå i mars.

Brown-Forman Corp (NYSE: BF.B) meddelade igår att deras intäkter under fjärde kvartalet slog Wall Street uppskattningar. Vinsten blev dock svagare jämfört med vad analytiker hade förutsagt.

Q4-resultatet

Brown-Forman meddelade att deras nettoresultat för kvartalet som avslutades den 30 april uppgick till 120 miljoner dollar, vilket motsvarar 25 cent per aktie. Under motsvarande kvartal förra året uppgick nettoresultatet till högre 128 miljoner dollar eller 27 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget, som äger framstående varumärken som Jack Daniels, genererade 812 miljoner dollar i försäljning under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en tillväxt på 14% på årsbasis. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle sälja för 774 miljoner dollar i Q4. Deras uppskattning för vinst per aktie var 31 cent.

Resultat för räkenskapsåret 2021

För hela räkenskapsåret rapporterade Brown-Forman att varumärket Jack Daniels såg en 3-procentig årlig försäljningsökning. Tequila-försäljningen ökade med 9% under det nyligen avslutade året, medan vinförsäljningen såg en ökning med 10% på årsbasis.

Det Louisville-baserade företagets vodkaförsäljning var 18% högre än förra året. Amerikansk whisky och bourbons ökade med 3% respektive 19%. I separata nyheter från USA publicerade Campbell Soup också sin kvartalsrapport igår.

Prognos för budgetåret 2022

I en kommentar till förväntningarna för budgetåret 2022 sa CFO Jane Morreau att:

”Vi är optimistiska när vi ser framåt, eftersom vi förväntar oss att driftsmiljön fortsätter att förbättras. Vi är fortfarande säkra på våra marknaders kollektiva styrka och bör dra nytta av återupptagandet av den lokala kanalen och ökad turism.”

Inverkan på aktiekursen

Brown-Formans aktier steg med cirka 0,5% under gårdagens efterhandel. Aktierna handlas nu för 75,19 per aktie, vilket kan jämföras med årets hittills lägsta värde på 68,41 dollar per aktie den första veckan i mars.

Brown-Forman presterade ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 20%. I skrivande stund värderas företaget, som är ett av de största amerikanskägda företagen inom sprit- och vinbranschen, till 35,11 miljarder dollar och har ett P/E-förhållande på 39,67.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust