Luke Lloyd säger att han aldrig kommer att investera i Tesla: därför har han rätt

Av:
Jun 15, 2021
Listen
  • Förra veckan presenterade Elon Musk Teslas snabbaste bil hittills, Model S Plaid.
  • Strategisk Wealth Partners-rådgivare Luke Young sa att han aldrig kommer att köpa Tesla.
  • Han sa att aktien är högt övervärderad till nuvarande pris. Det är därför han har rätt.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Tesla Inc .: s (NASDAQ: TSLA ) -aktier steg 1,76% på måndagen efter förra veckans avslöjandet av den snabbaste Model S-bilen, Model S Plaid. Företagets aktie har nu ökat mer än 210% under de senaste 12 månaderna. Men dess nuvarande värderingsmultiplar är för branta för vissa investerare. Investeringsrådgivaren och strategen Luke Lloyd sa till Fox inför Musks event att han aldrig skulle investera i Tesla. Bolagets aktier har minskat mer än 30% från nuvarande historiska toppar på cirka $ 900 som nåddes i januari i år.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Varför Luke Lloyd är rätt på Teslas branta värdering

Copy link to section

Tesla-aktien har dragit tillbaka mer än 30% under de senaste fem månaderna. Det handlas dock fortfarande med en brant pris / vinstkvot på 625,18. Teslas aktiekurs ökade mellan november och januari före nuvarande tillbakadragning. Elon Musks tweets, och ökade marknadsspekulation spelade en avgörande roll. Lloyd sa att företagets aktiekurs förlitar sig mycket på hype än faktiska grunder. Han kan ha rätt.

Tesla är marknadsledande inom tillverkning av elfordon. Bensintillverkare börjar snabbt komma ikapp, och Ford Motor Co. ( NYSE: F ) och General Motors Co. ( NYSE: GM ) flyttar nu fokus mot elbilar. Därför kommer företagets långsiktiga framtid att möta en hårdare utmaning än den som den har ställts inför sedan starten. Som sådan kanske företagets långsiktiga tillväxtprognoser inte kan uppnås.

Dessutom är elfordon väldigt dyra. De flesta personer väljer fortfarande bensinfordon.

Positivt är att Teslas prognostiserade 165% EPS-tillväxt under året och nästa års tillväxt på mer än 37% är övertygande. Företaget handlar till ett framåtriktat P / E-förhållande på 97,94, vilket innebär mer uppåtriktad potential.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Copy link to section

Tekniskt sett verkar Teslas aktiekurs ha dragit tillbaka i en baisseartad triangelformation. Aktien nådde en ny alla tiders högsta notering i januari men har sedan dess sjunkit till handel under det 100-dagars glidande medelvärdet.

Investerare kan sikta in sig på reboundvinster till cirka $ 691,01 eller högre till $ 750,24. Å andra sidan kan baisse investerare rikta sig mot förlängda nedgångar till $ 554,03 eller lägre till $ 481,83.

Slutsats: Tesla-rebound inställd på att fortsätta

Copy link to section

Teslas aktier har studsat tillbaka nyligen efter en nedgång på 30% från 52-veckors topp. Returen ser ut att fortsätta innan ytterligare en stor tillbakadragning inträffar. TSLA är en mycket volatil aktie. Även om den långsiktiga framtiden förblir solid, kommer det att finnas mer konkurrens som kan påverka värderingen.

Aktier & Fonder Nordamerika