USD/CHF sjunker efter att SECO höjde Schweiz ekonomiska prognos

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 15, 2021
  • USD/CHF-paret sjönk något efter den senaste schweiziska ekonomiska prognosen.
  • SECO sa att man förväntar sig att ekonomin kommer att återhämta sig med 3,3% i år.
  • Paret kommer härnäst att reagera på det senaste Fed-räntebeslutet.

USD/CHF-paret sjönk något efter att Schweiz höjde sin återhämtningsprognos. Paret sjönk till 0,8965 när investerare började fokusera på det kommande amerikanska ekonomiska uppgifterna och Federal Reserves räntebeslut.

Swiss franc
Den schweiziska francen

Schweiz ekonomiska prognos

Den schweiziska ekonomin förväntas se en stark återhämtning när den globala ekonomin studsar tillbaka och landet öppnar igen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt en regeringspanel förväntas ekonomin studsa tillbaka med 3,6% under 2021, jämfört med den tidigare uppskattningen på 3,0%. De förväntar sig också att ekonomin kommer att expandera med 3,3% under 2022.

Panelen tillskrev denna återhämtning till de pågående vaccinationskampanjerna i landet. Den pågående återhämtningen av den globala ekonomin kommer också att hjälpa landet att återhämta sig eftersom Schweiz genererar en betydande del av sina inkomster från export. Rapporten sa:

”Den fortsatta återhämtningen kommer att få en betydande inverkan på arbetsmarknaden, och sysselsättningen kommer stiga betydligt (+1,5%) och arbetslösheten sjunka ytterligare till ett årligt genomsnitt på 2,8% (marsprognos: 3,0%).”

USD/CHF-paret sjönk också när investerare inväntar de kommande ekonomiska uppgifterna från USA och Federal Reserves räntebeslut. På tisdag kommer USA att publicera de senaste uppgifterna om detaljhandeln och producentprisindexet (PPI). Analytiker förväntar sig att den totala detaljhandelsförsäljningen minskade något i maj medan producentprisindexet (PPI) steg till över 6%. Igår visade uppgifter från Schweiz att landets PPI steg med 3,2% i maj.

Den största katalysatorn för USD/CHF blir Federal Reserves räntebeslut som kommer att publiceras imorgon. Analytiker förväntar sig att banken lämnar räntor och kvantitativa lättnader oförändrad och lovar att fortsätta med lättnadscykeln.

USD/CHF: teknisk analys

USD/CHF
USD/CHF teknisk graf

Det dagliga diagrammet visar att USD/CHF-paret har haft en stark nedåtgående trend den senaste tiden. Den har minskat med mer än 5% från den högsta punkten i april. Men den sista tiden har paret ändå hittat ett visst stöd runt 0,8930-nivån. Det har också gått under 25 och 50 dagars glidande medelvärden. Det verkar också bilda ett baissärt vimpelmönster. Därför kommer paret sannolikt att bryta ut nedåt inom kort. Om det händer är nästa nyckelnivå att kika på stödet vid 0,8800.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust