Bitwise Asset Managements VD Horsley om finansieringsrundan värd 70 miljoner dollar

By: Daniela Kirova
on jun 16, 2021
  • Bitwise skapar kryptoinvesteringsprodukter som är kompatibla med befintliga arbetsflöden och infrastruktur.
  • Indexfondförvaltaren samlade 70 miljoner dollar från flera tunga investerare, inklusive Stanley Druckenmiller.
  • Deras decentraliserade finansindexfond genererar 75% av intäkterna från kryptovaluta.

En rad tungviktare i Silicon Valley och på Wall Street deltog i Bitwise Asset Managements serie B-finansieringsrunda på 70 miljoner dollar. Bland dem fanns Bridgewaters VD David McCormick, Stanley Druckenmiller, Henry Kravis, tillsammans med nästan 30 andra individer.

Bitwise, fonden som förvaltar bl.a. ett kryptovalutaindex, grundades för fyra år sedan och blev lönsamt 2021. Företaget hade 1,2 miljarder dollar i förvaltade tillgångar i slutet av första kvartalet.

”Vi ville få några av de skarpaste hjärnorna”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ett av de främsta målen med insamlingen av 70 miljoner dollar i nytt kapital var att få nya större aktieägare, sa VD Hunter Horsley i en intervju med CNBC. Han kommenterade:

Vi ville få några av de skarpaste hjärnorna och investerarna på Wall Street och inom krypto att involvera sig i företaget eftersom vi ser en möjlighet att bygga en bestående institution.

Några av de andra stora investerarna inkluderar före detta ordföranden för Federal Reserve, Kevin Warsh, D1:s Chief Investment Officer Daniel Sundheim, Dan Loebs Third Point LLC, Louis Bacons Moore Strategic Ventures, Daniel Ochs Willoughby Capital och Paul Eisensteins Vetamer Capital.

Tillväxtutsikter

Bitwise planerar att använda medlen för att utöka sitt säljteam och utveckla sin kundtjänst och forskning samt stärka sin balansräkning. Sedan årsskiftet har storleken på dessa team fördubblats. Fondförvaltaren siktar nu på att fördubbla dem än en gång före slutet av året. Horsley sa i ett pressmeddelande att:

”Bitwise fokuserar på att förse investeringsproffs med de produkter, den utbildning och de relationer de behöver för att förvalta krypto- och blockchaininvesteringar på uppdrag av sina kunder och LP:s på lång sikt. Denna nya kapitalrunda hjälper oss att utöka vår organisation väsentligt, utöka vårt erbjudande och cementera vår position som den främsta kryptopartnern för professionella investerare.”

En ETF kan lanseras

En av de mest populära fonderna som förvaltas av Bitwise spårar ett index som innehåller ETH, BTC, LTC och ytterligare sju av de största kryptotillgångarna. I år lanserade Bitwise en krypto-ETF och en decentraliserad finansindexfond. ETF:en innehåller 30 aktier. De involverande företagen har 75% av nettotillgångarna i kryptovalutor eller får 75% av sina intäkter från dem.

Horsley kommenterade att Bitwise drog tillbaka en ansökan om att förvalta en Bitcoin-ETF 2020. Men han antydde att en ny ansökan kan komma eftersom lagstiftningsmiljön är gynnsam. Securities and Exchange Commission utvärderar sektorn och ”överväger rätt aspekter.” Han konstaterade också att:

Vi tillbringar tid med det, vi är optimistiska att det kommer att bli möjlig och vi ansöker när vi anser att rätt tid har kommit.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust