Investeringsproffs om Tesla: ”Får du chansen att köpa, så köp”

By: Ruchi Gupta
on jun 16, 2021
  • Analytiker förblir positiva till Tesla trots det aktuella kursfallet.
  • Ett investeringsproffs rekommenderar att du köper Tesla-aktier när som helst.
  • Diagramproffsen Matt Maley förutspår att Tesla-aktien kommer att "stå för en stor prisrörelse".

Trots den senaste tidens fallande aktiekursen för Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) har den elektriska biltillverkaren fortfarande gott om stöd på Wall Street. T.ex. har analytiker från Mizuho Bank upprätthållit en ”köp”-rankning för Tesla trots att företagets aktie backat.

Betyget är baserat på företagets starka position på den globala elbilsmarknaden och den föreslagna infrastrukturplanen som utvecklats av Biden-administrationen. Är andra investeringsproffs lika positiva? Det var diskussionsämnet under ett nytt CNBC-segment på ”Trading Nation”.

Teslas innovativa policy lönar sig

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Michael Bapis, VD för Vios Advisors på Rockefeller Capital Management sa på ”Trading Nation” att Tesla har cirka 24% av den globala elmarknaden. Dessutom har Teslas ambitiösa och innovativa investering i rymdfart, elfordon och ren energi väckt uppmärksamhet inom många kretsar. Företaget förväntas behålla sin marknadsledning tack vare dessa innovativa produkter.

Enligt Bapis förväntas Tesla leverera starka försäljnings- och resultatresultat som kan få aktiekursen att stiga. Dessutom förväntas företaget behålla sin position som marknadsledare inom överskådlig framtid. Han sa:

Teslas aktie förväntas locka fler institutionella investerare med sina revolutionära idéer trots tidigare oro som drivs av överförsäljning av aktien. Detta är också en hausseindikator för privatpersoner. Han förklarade:

Om inte någon annan kommer in och bryter igenom de svåra inträdeshindren, så kommer du att se denna aktie växa under lång tid. Varje gång du får chansen att köpa, så köp.

Maley: Tesla-aktierna kan bryta ut ”på ett stort sätt”

Tesla har upplevt utmaningar i form av förseningar och materialbrister, till stor del orsakade av covid-19-pandemin som resulterade i lockdown-åtgärder världen över och påverkade produktion och distribution. Tesla förväntas dock ta sig an dessa utmaningar med stöd av sin starka långsiktiga marknadsposition och en hög tillväxtpotential.

Matt Maley, huvudmarknadsstrateg på Miller Tabak, sa också på ”Trading Nation” att Teslas aktie har stagnerat runt sitt 200-dagars glidande medelvärde i flera månader och har bildat ett fallande triangelmönster. Den övre änden av mönstret når 650 dollar, medan den nedre änden når 563 dollar. Enligt Maley är dessa två nivåer vägledande och bör följas noga.

Tidigare – när aktien har fastnat och handlats i sidled – när den väl bryter ut så börjar den stå för stora prisrörelser. Det bör inte vara annorlunda den här gången, sa Maley.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust