Vad väntar härnäst för Chipotles aktier efter 6 månaders stagnation?

By: Ruchi Gupta
on jun 16, 2021
  • Är aktierna i företaget fortfarande attraktiva efter ett blygsamt år?
  • Aktien har fallit med över 11% sedan toppen i april.
  • Chipotle såg en försäljningstillväxt på 7% ifjol och den förväntas ligga på 23% under 2021.

Chipotle Mexican Grill, Inc. (NYSE: CMG) upplever inte ett av sina starkaste år. Efter den tvåsiffriga tillväxten de senaste tre åren har aktien knappt registrerats positiva resultat de senaste sex månaderna. Från toppen i april 2020 har aktien nu fallit med över 11%. Så vad krävs för att företaget ska kunna skaka liv i sin aktie? Detta diskuterades nyligen på CNBC:s ”Trading Nation”.

Är CMG-aktien fortfarande attraktiv?

Nancy Tengler från Laffer Tengler Investment säger att det finns bra värde att hitta i CMG-aktiekursen. Mer specifikt är företaget fortfarande attraktivt eftersom de redovisat en stark försäljning de senaste åren och detta momentum kan fortsätta. Enligt FactSet såg Chipotle en försäljningstillväxt på 7% under 2020 och analytiker förväntar sig en försäljningstillväxt på 23% under 2021.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Om man tittar på det i relation till förhållandet mellan pris och försäljning, vilket är hur vi gör vår bedömning, så är den fortfarande attraktiv, säger Tengler.

Företaget meddelade nyligen att de kommer att höja sina priser ännu en gång. Faktum är att detta är något som företaget har gjort tre gånger bara de senaste nio månaderna, men det har visat sig att även om priserna ökat så har konsumenterna inte valt att leta efter billigare alternativ.

Utsikterna för CMG ser också lovande ut eftersom företaget fortsätter att investera i sin digitala verksamhet, sa hon. Detta är en del av ett mer övergripande tema att investera i företag ”där konsumenter möter det digitala.”

Vad väntar för aktien?

Ari Wald från Oppenheimer & Co sa att företaget har mycket ”rotationspotential” tack vare CMG-aktiens vinst på 1% i år.

Chipotle hamnar in i den högre tillväxtkategorin för aktier och är redo för ett rally upp till den övre änden av sitt intervall på 1 500 dollar-nivån – och aktier kan återvända upp mot topparna vid 1 550 dollar. Wald konstaterade att:

På den här tjurmarknaden kommer investerare att leta efter denna aktie åtminstone för ett handelsrally härifrån, och baserat på teknisk information så är ett handelsrally rimligt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust