Oracles starka kvartal lockade inte investerare – köpläge på dippen?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 17, 2021
  • Oracles Q4-rapport överträffade förväntningarna både vad gäller intäkter och resultat.
  • Aktien sjönk trots det kraftigt under gårdagen.
  • ORCL-aktien ser relativt undervärderat ut. Ska du köpa på dippen?

Oracle Corporation (NYSE: ORCL) föll igår efter att företaget meddelat sina resultat för fjärde kvartalet på tisdag kväll. Aktien sjönk till att handlas för 75,96 dollar per aktie – en nedgång från tisdagens topp på cirka 82,70 dollar.

Oracle överträffade analytikernas förväntningar både vad gäller intäkter och resultat, men den optimistiska utvecklingen lyckades ändå inte att locka investerarnas intresse. Aktien handlas nu till spännande värderingsmultiplar, vilket gör det till ett bra alternativ för värdeinvesterare.

Varför ORCL-aktiens prisfall kan innebära en köpmöjlighet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Oracle rapporterade stark tillväxt inom flera affärssegment. Segmentet Fusion ERP ökade med 40% under det senaste kvartalet tack vare den 30-procentiga tillväxt som rapporterades under tredje kvartalet. Försäljningen inom bolagets Fusion Human Capital Management-enhet ökade med 35% under fjärde kvartalet, efter att ha stigit med 23% under tredje kvartalet. Oracles NetSuite-segment ökade med 24% under Q3 och 26% under Q4, medan Gen 2 Cloud Infrastructure, inklusive Autonomous Database, mer än fördubblades på årsbasis.

Oracles aktiekurs på cirka 75,96 dollar ger aktien ett P/E-förhållande på cirka 16,75. Det framåtriktade P/E-förhållandet på cirka 14,85 är ännu mer övertygande, vilket gör ORCL-aktier till ett spännande alternativ för investerare. Oracle handlas också med en avkastning på 1,57%, vilket bör öka aktieägarnas förtroende.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Tekniskt sett har ORCL-aktier sjunkit till de översålda nivåerna på 14-timmars RSI på 60-minutersdiagrammet. Det indikerar en betydande förändring av marknadssentimentet från positivt till negativt. Tillbakadragandet pressade Oracles aktiekurs till det 100-timmars glidande genomsnittet och skapade en möjlighet till en uppstuds.

Investerare kan rikta sig mot kortsiktiga vinster vid cirka 79,62 och 82,68 dollar. Investerare som däremot vill korta ORCL-aktierna och tjäna på det fallande momentumet kan sikta mot cirka 74,05 och 71,15 dollar.

Slutsats: ORCL-aktier ser ut att kunna studsa tillbaka efter tillbakadragningen

Sammanfattningsvis uppvisade Oracle en betydande tillväxt inom några av sina ledande affärssegment. Q/Q-förbättringarna kommer också att locka investerare. Aktiekursen övergick till översålda nivåer efter att ha fallit. Den ser nu ut att kunna studsa tillbaka efter att ha hittat stöd från det 100-timmars glidande genomsnittet.

Därför ser ORCL ut som ett spännande kortsiktigt köp före uppstudsen. Onsdagens tillbakagång kan vara ett tillfälle att äga en av de bästa molnaktierna på marknaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust