4 viktiga punkter i Adobes resultatrapport för andra kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 18, 2021
  • Adobe slog Wall Streets prognoser under det andra kvartalet.
  • Programvaruföretaget förväntar sig 3,88 miljarder dollar i intäkter under tredje kvartalet.
  • Adobes aktier ökade med cirka 3% under gårdagens efterhandel.

Adobe Inc (NASDAQ: ADBE) rapporterade sina ekonomiska resultat för det andra kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar. Företaget förklarade den starka prestandan med att covid-19 accelererat företagens digitalisering.

1. Ekonomisk utveckling

Adobe meddelade att deras nettoresultat under andra kvartalet uppgick till 1,12 miljarder dollar, vilket motsvarar 2,32 dollar per aktie, jämfört med föregående års Q2 på 1,1 miljarder dollar eller 2,27 dollar per aktie. På justerad basis tjänade det amerikanska multinationella företaget 3,03 dollar per aktie under andra kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Programvaruföretaget genererade 3,84 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet. Under motsvarande kvartal förra året bokförde företaget 3,13 miljarder dollar i intäkter. Enligt FactSet hade experter förutsagt 3,73 miljarder dollar i intäkter och 2,81 dollar i vinst per aktie.

2. Intäkter från enskilda affärssegment

Adobe värderade sina återstående prestationsförpliktelser i slutet av andra kvartalet till 12,23 miljarder dollar, vilket motsvarar en 23-procentig årlig tillväxt. Eftersom pandemin lett till att människor arbetar hemifrån var efterfrågan på PDF-mjukvara och Adobe Sign fortsatt stark.

San Jose-baserade företags intäkter från andra kvartalet från Creative-, Digital Media- och DocumentCloud-produkter ökade med 24%, 25% respektive 30%, på årsbasis. Kassaflödet från verksamheten uppgick till 1,99 miljarder dollar.

3. CFO John Murphys kommentarer

I en kommentar till resultatrapporten igår sa CFO John Murphy:

”Med det momentum vi ser inom Creative-, digitala dokument och kundupplevelseshantering, är vi på väg mot ytterligare ett rekordår med en stark första hälft redan bokförd. Få företag av vår skala kan skryta med omsättningstillväxt på över 20%, rörelsemarginaler i världsklass och en modell för återkommande intäkter utvecklad för långsiktig tillväxt och lönsamhet.”

4. Prognos för det innevarande kvartalet

För det tredje kvartalet förutspår Adobe nu 3 dollar i justerat resultat per aktie och 3,88 miljarder dollar i intäkter. Som jämförelse förväntar sig analytiker 2,89 dollar i justerad EPS och 3,83 miljarder dollar i intäkter.

Under det föregående kvartalet (Q1) bokförde det Nasdaq-noterade företaget en årlig omsättningstillväxt på 26%.

Inverkan på aktiekursen

Adobes aktier steg med cirka 3% under gårdagens efterhandel. Aktierna handlas nu för 567 dollar per aktie. Som jämförelse inleddes året på betydligt lägre 485 dollar per aktie.

Adobe presterade starkt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 45%. I skrivande stund värderas företaget till 263,55 miljarder dollar och har ett förhållande mellan pris och vinst på 47,88.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust