Ric Edelman menar att kryptos är den första nya tillgångsklassen på 150 år

By: Daniela Kirova
on jun 19, 2021
  • Krypto är den första nya tillgångsklassen på 150 år, enligt RIA Digital Assets Councils Ric Edelman.
  • Digitala tillgångar som Bitcoin är en "värdefull investering" för investerare som vill diversifiera.
  • Icke-fungibla tokens kommer att ha en ''enorm inverkan'' på global handel, enligt Edelman.

Digitala tillgångar som Bitcoin (BTC/USD) är inte knutna till en underliggande tillgång, vilket gör att de skiljer sig från mer konventionella tillgångar som guld, olja, fastigheter, obligationer och aktier, berättade Edelman Financial Engines grundare Ric Edelman till Yahoo Finance Live. Finansexperten och grundaren av RIA Digital Assets Council diskuterade blockkedjornas inverkan på marknaderna i allmänhet såväl som den senaste utvecklingen på kryptomarknaden.

Motståndskraftigt på längre sikt

Bristen på korrelation mellan kryptor och andra tillgångsklasser gör digitala valutor mer attraktiva under större marknadsfluktuationer. Edelman tror att de kan vara en lönsam investering för investerare som vill diversifiera sina portföljer. Det är trots allt den ”första riktigt nya tillgångsklassen” på 150 år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Experten tillade att blockchain-tekniken har stor potential för global handel och att finansproffs, även de med många års erfarenhet, inte förstår kryptovalutor tillräckligt bra och missar möjligheter att bättre betjäna kunder.

”De flesta finansiella proffs har varit i branschen länge, mycket framgångsrika, mycket begåvade och erfarna, men ju mer erfarenhet, desto mer talang du har… desto svårare är det att greppa vad Bitcoin är. Jag använder Bitcoin som ett exempel för alla digitala tillgångar. Det finns tusentals av dem. Och det är viktigt att inse att detta är en helt ny och annorlunda tillgångsklass som inte har något gemensamt med något annat vi känner till.”

Fördelar med NFT:er

Blockchain-tekniken sträcker sig längre än till Bitcoin och andra kryptovalutor. Edelman sa att NFT:er (icke-fungibla tokens) är bland de mest populära nya användningsområdena för dem som har dykt upp de senaste åren. De kan representera icke-fungibla och fysiska tillgångar virtuellt. Dessa tillgångar lagras i en större blockkedja som tokens och är den ”mest effektiva kommersiella innovationen” sedan skapandet av internet. Han avslutade:

Det här är enormt. Det kommer att få en enorm inverkan på global handel.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust