Rokus tidiga investerare om aktiens framgång: ”Roku har gjort det mycket bra under sin historia”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 19, 2021
  • Roku Inc förvärvade Quibis innehåll i början av 2021.
  • Daniel säger att Roku måste följa i Spotifys fotspår.
  • Roku avslutade den ordinarie sessionen efter att ha stigit med cirka 5% igår.

Roku Inc (NASDAQ: ROKU) signalerade att de vill utöka sitt fotavtryck vad gäller innehåll och distribution när de förvärvade Quibis innehåll i början av 2021. Grundaren av Luminari Capital, Daniel Leff, besökte CNBC:s “TechCheck” och kommenterade Rokus potential att konkurrera med jättar som Netflix och Disney inom branschen:

”Roku har gjort det mycket bra under sin historia och valt riktningen att förvärva mycket specifikt och strategiskt innehåll för plattformen, inklusive Quibi för 100 miljoner dollar eller något mindre. Jag tror att så länge Roku är försiktiga med att bygga den innehållsportföljen och inte skrämmer bort sina stora innehållspartners, så kan de lyckas. De har nyligen samlat en betydande mängd kapital och det ryktas att det var främst för innehåll.”

Leff säger att Roku måste följa i Spotifys fotspår

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Leff måste Roku följa i Spotifys fotspår. Musik-streaming- och medietjänsteleverantören har bra relationer med musikbolagen – deras främsta innehållspartners – men har nyligen också börjat producera och förvärva innehåll.

”Roku kan inte tävla direkt mot Netflix eller Amazon Prime Video etc. och deras nuvarande innehållsförvärv visar det. Så de har förvärvat Quibi-katalogen med innehåll som inte kan ses någon annanstans. Det är exklusivt, det är en helt annan typ av innehåll, inriktad på en helt annan demografi än för Netflix eller HBO. Så länge de fortsätter i den riktningen kommer de att upprätthålla fenomenala relationer med sina innehållspartner,” tillade han.

Leff är en tidig Roku-investerare som också suttit i styrelsen.

Roku rapporterade sitt kvartalsresultat i maj

Under sitt senaste finansiella kvartal överträffade Roku Wall Streets prognoser. Det lockade 2,4 miljoner nya aktiva konton under första kvartalet, vilket förde totalen upp till 53,6 miljoner. Under andra kvartalet förutspår det Los Gatos-baserade företaget nu upp till 620 miljoner dollar i intäkter.

”Annonsörer fortsatte att följa publiken och flytta budgetar till TV-streaming och Rokos intäkter från videoannonser mer än fördubblades på årsbasis,” sa Roku förra månaden i ett brev till aktieägarna.

Roku avslutade den ordinarie sessionen efter att ha stigit med cirka 5% igår. Aktierna handlas nu för 368 dollar per aktie, jämfört med årets hittills högsta värde på 469 dollar per aktie i mitten av februari. Roku inledde året på betydligt lägre 318 dollar per aktie. I skrivande stund har de ett marknadsvärde på drygt 48 miljarder dollar och ett förhållande mellan pris och vinst på 452,13.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust