EUR/USD kan falla till 1,1700 på grund av Federal Reserve, enligt ING

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 21, 2021
  • EUR/USD har haft en kraftig fallande trend de senaste dagarna.
  • Parets nedgång accelererade efter det offensiva Fed-beslutet.
  • Analytiker på ING tror att paret kommer att fortsätta falla till 1,1700.

EUR/USD är på väg att sjunka med 1,52% till 1,1700, enligt analytiker på ING. Paret handlas till 1,1885, vilket är mer än 3% under den högsta nivån i år.

EUR/USD
EUR/USD prisutveckling

Euro kommer att sjunka ytterligare

EUR/USD kraschade förra veckan när investerare reflekterade över Federal Reserve räntebeslut. Banken beslutade att lämna räntorna oförändrade i intervallet 0% och 0,25% och lovade också att hålla sitt program för tillgångsköp för 120 miljarder dollar per månad intakt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den mest anmärkningsvärda förändringen i uttalandet var att Fed signalerade att de kommer att börja höja räntorna 2023, tidigare än förväntade 2024. Därför tror investerare att banken snart kommer att börja minska sina tillgångsköp. Banken har i sina tidigare uttalanden signalerat att de är bekväma med att lämna policyn intakt och har hävdat att den pågående återhämtningen är tillfällig.

Framöver kommer EUR/USD att reagera på ett tal från Christine Lagarde idag. ECB:s ordförande kommer att prata om läget för ekonomin i euroområdet nu när Deltavarianten av covid-19viruset har börjat spridas. Hon kommer sannolikt också att svara på förra veckans Fed-beslut.

Jerome Powell, Feds ordförande, kommer också att besöka den amerikanska kongressen på tisdag och onsdag. Historiskt sett tenderar hans tal att leda till prisrörelser för både dollarn och de amerikanska aktierna. Andra viktiga siffror som kommer att påverka EUR/USD den här veckan är uppgifter om USA:s byggstarter, flash-tillverkning och PMI för tjänstesektorn. Paret kommer också att reagera på USA:s senaste data om BNP, hållbara varor och sysselsättningsuppgifter.

I en anteckning ansåg analytiker vid ING att paret kommer att fortsätta att falla efter de senaste Fed- och ECB-besluten. De skrev:

”EUR/USD konsolideras efter förra veckans kraftiga försäljning och vi förväntar oss en miljö med grunda korrigeringar och nya nedgångar. Riktningen ser ut att vara mot mars månads läge på 1,1700.”

EUR/USD: teknisk prognos

EUR/USD
EUR/USD teknisk graf

EUR/USD-paret har haft en kraftig fallande trend de senaste sessionerna. Det har lyckats falla från 1,2265 till 1,1887. Det har också sjunkit under 61,8% Fibonacci retracement-nivån och 25 och 15 dagars glidande medelvärden. Det relativa styrkaindexet (RSI) ligger också under den översålda nivån på 30. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar in sig mot nästa nyckelstöd vid 1,1700.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust