Är Delta Air Lines aktier ett bra köp i juli 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 22, 2021
  • Delta Airlines aktier kan fortfarande inte stabilisera sig över motståndet vid 50 dollar.
  • Jefferies ser Delta som det bäst positionerade flygbolaget för nästa steg av återhämtningen.
  • Om priset stiger över moståndet vid 50 dollar kan nästa mål ligga runt 55 dollar.

Aktierna i Delta Airlines (NYSE: DAL) kan fortfarande inte stabilisera sig över motståndet vid 50 dollar trots att forskningsföretaget Jefferies ser detta företag som det bästa återhämtningsvalet.

Grundläggande analys: Jefferies ser Delta Air Lines som det bäst positionerade flygbolaget för nästa steg av återhämtningen

Flygbranschen visar tecken på återhämtning, bokningstrenderna är positiva och många analytikerföretag pekar på ytterligare potential för Delta Air Lines aktier. Jefferies ser Delta som det bäst positionerade flygbolaget för nästa steg av återhämtningen och tilldelade en ”köp”-ranking inför den förväntade återhämtningen inom företags- och internationella resor (prismålet höjdes från 50 till 60 dollar).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Cirka hälften av DAL:s försäljning är till företag, och vi tror att exponeringen på 50% för SMB-resor bör leda till en viss aktievinst när företagsresandet börjar igen. Vi ser en potentiell ökning med 30% av 2023 års inkomster, driven av avkastningsförbättring, lägre kostnader och lägre bränslekostnader,” säger analytikern Sheila Kahyaoglu från Jefferies.

Analytikföretaget Wolfe Research tilldelade också en ”köp”-ranking till Delta Air Lines men varnade också för att affärsresorna sannolikt inte kommer att återgå till pre-pandemiska nivåer nästa kvartal. Analytikern Conor Cunningham från MKM Partners ser potentialen för Delta Air Lanes-aktier när vaccinationstempot ökar och antalet covid-19-fall fortsätter att minska.

Den här veckan meddelade Delta Air Lines att de kommer att anställa fler än tusen nya piloter som svar på den ökade resefterfrågan. Detta bevisar att företagets ledning förväntar sig att verksamheten kommer att fortsätta att fungera bra och att de fortfarande är mycket optimistiska om företagets utsikter.

Delta förväntar sig också att fritidsresevolymen kommer att återgår till nivåerna före pandemin den här månaden, vilket säkert kommer att förbättra företagets lönsamhet. Samtidigt utgör den globala covid-19-pandemin fortfarande en risk för återhämtningen, och den nya covid-19-varianten i Storbritannien signalerar att kampen mot pandemin inte är över.

Företagets grunder är fortfarande under press. De totala intäkterna minskade med 58,0% på årsbasis under det första kvartalet till 3,61 miljarder dollar, medan GAAP EPS låg på 1,85 dollar. Trots detta sa Ed Bastian, Deltas verkställande direktör, att företaget accelererar sin återhämtning och att 2023 års EPS bör ligga på över 7 dollar.

Blickar vi framåt har Delta starka tillväxtutsikter, men eventuella negativa nyheter om covid-19-pandemin kommer att påverka aktiekursen negativt.

Teknisk analys: 50 dollar representerar den första motståndsnivån

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 40 och 35 dollar, samtidigt som 50 och 55 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 50 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 55 dollar.

Ett lyft över 60 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för Delta Air Lines aktier, men om priset sjunker under 40 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust