Kinas kryptoåtgärder fick CNBC:s Jim Cramer att sälja sin BTC

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 22, 2021
  • Kinas senaste kryptoåtgärder har visat sig få långtgående konsekvenser.
  • Landets senaste försök att stopp krypto-mining fick också BTC:s pris att krascha.
  • CNBC:s Jim Cramer säger sig ha blivit avskräckt från att handla med krypto.

Kina verkar ha fått nog av Bitcoin (BTC/USD) och kryptovalutor i största allmänhet. Landets centralbank vidtog nyligen nya åtgärder mot krypto som syftar till att driva Bitcoin-miners från landet. Detta fick Bitcoins pris att krascha under helgen ned till 30 000 dollar.

Dessutom insisterar Kina också på att andra banker, långivare och till och med Alipay omedelbart slutar tillhandahålla någon form av tjänster till de som arbetar med krypto. Initiativet har redan fått långtgående konsekvenser, särskilt vad gäller att avskräcka andra från att engagera sig i krypto.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

CNBC:s Jim Cramer är ett perfekt exempel på detta och igår konstaterade han att han sålt största delen av sitt Bitcoin-innehav. ”Sålde nästan all min Bitcoin,” sa han på ”Squawk on the Street”.

Varför är Kina så emot krypto?

För bara två månader sedan avslöjade han att han trimmat sitt innehav och lyckades betala av ett bostadslån med de vinster han gjorde. Men hans attitydförändring gentemot den digitala valutan är inte förvånande. Och han är sannolikt bara en av de investerare och handlare som är mycket oroade över framtiden för de pengar de investerat. Priset på Bitcoin sjönk med 6% igår till cirka 33 000 dollar per token och har fortsatt att sjunka idag.

Cramer konstaterade också att när Folkrepubliken Kina vill något så brukar de få som de vill. ”Det är inte en demokrati. Det är en diktatur,” sa han och tillade att han tror att Kina är mycket bekymrade över BTC, eftersom det är ett direkt hot mot den lokala regimen. Bitcoin kan inte kontrolleras av landet, dess tjänstemän eller dess banker. Därför ger det människor friheter som Kina inte är villiga att ge.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust