Peloton har ett nytt program för att hålla anställda i form när de återvänder till kontor

By: Ruchi Gupta
on jun 22, 2021
  • Peloton presenterar ett nytt företagsprogram för att öka sin medlemsbas.
  • Företagsmedlemmar i registrerade företag kommer att få skräddarsydda funktioner.
  • Peloton-medlemskapen ökade under pandemin när folk fokuserade på träning i hemmet.

Peloton Interactive Inc. (NASDAQ: PTON) lanserade ett företagshälsoprogram idag när företaget försöker nå fler kunder och utöka sin användarbas. Genom lanseringen kommer företag som anmäler sig att kunna erbjuda sina anställda subventionerat digitalt fitnessmedlemskap från Peloton för att få tillgång till löpband och avancerade träningscyklar.

Peloton anpassar sig till vardagen efter pandemin

Hemmaträningsföretaget, som såg en ökad efterfrågan under covid-19-pandemin, vill diversifiera sin verksamhet eftersom fler företag förväntar sig att alltfler medarbetare återvänder till kontoret medan vissa företag har gjort det obligatoriskt. För att ta itu med det faktum att dess kärnkonsumenter inte längre kommer att ha lätt tillgång till sin träningsutrustning hemma samarbetar Peloton med företagspartners för att erbjuda skräddarsydda funktioner, inklusive gruppövningar och lagutmaningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessa funktioner är också tänkta att öka sammanhållningen mellan kollegor och uppmuntra ansvar. Peloton kommer att hjälpa sina företagspartners att inrätta gym i deras kontor. Några av de första företagskunderna som har anmält sig för affärsprogrammet inkluderar Samsung Electronics (LON: BC94), Wayfair Inc. (NYSE: W), SAP (NYSE: SAP) och den brittiska telekommunikationsjätten Sky.

Pelotons president William Lynch uppgav att det nya erbjudandet kan vara en av företagens viktigaste tillväxtkanaler. Han tillade att de började investera i business wellness-programmet ifjol efter förfrågningar från företag om att samarbeta.

Nya funktioner för att locka anställda att återvända till kontoret

Kontorsfitnessförmånerna kommer att hjälpa företag att locka tillbaka anställda till kontoret efter pandemin eller hjälpa till att behålla personal på en mycket konkurrenskraftig arbetsmarknad. På senare tid har anställda fokuserat alltmer på hälsorelaterade förmåner på jobbet, och de flesta föredrar arbetsplatser där det finns en balans mellan arbete och fritid.

Enligt Lynch börjar arbetsgivarna se ett samband mellan produktivitet och friska anställda. Utöver löp- och cykelinnehåll inkluderar Peloton fitness-appen också yoga, styrketränung och meditationskurser. Han sa:

”Med återkomsten till arbetet, och eftersom företag inser att de behöver friska medarbetare – speciellt efter pandemin – har vi sett en otrolig efterfrågan på plattformen. Vi känner att vår timing är bra.”

Peloton såg medlemskapen öka under pandemin

Pelotons medlemskap och efterfrågan på utrustning ökade under pandemin, vilket ledde till att aktierna steg med över 400%. Sedan årsskiftet har dock aktierna fallit med 29%, främst på grund av att investerare förväntar sig att covid-19-restriktionerna lättat för gott och att människor sannolikt återvänder till gymmet snarare än att träna hemma.

År 2020 fördubblades företagets intäkter till 1,8 miljarder dollar och antalet fitnessmedlemmar uppgick till 2,08 miljoner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust