Är Zilliqa en bra investeringsmöjlighet i juli 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 23, 2021
  • Zilliqa (ZIL) fortsatte sin nedgång och nådde en ny lägsta nivå för månaden på under 0,060 dollar igår.
  • Björnar fortsätter ha kontroll över prisutvecklingen.
  • Om priset faller under stödet v 0,050 så ligger vägen fri ned till 0,030 eller till och med till 0,020 dollar.

Kryptovalutamarknaden fortsätter att vara under press. Priset på Bitcoin bröt under stödet vid 30 000 dollar igår och risken för ytterligare nedgångar är ännu inte över. Zilliqa ZIL/USD tappar också i värde, och på bara några dagar föll kryptovalutans pris från 0,12 till under 0,060 dollar som lägst, och det aktuella priset ligger runt 0,070 dollar.

Grundläggande analys: Zilliqa är en skalbar och säker plattform för utvecklare

Zilliqa är en skalbar och säker plattform för utvecklare som vill bygga decentraliserade applikationer samtidigt som de kan lansera smarta kontrakt med blockkedjans eget programmeringsspråk, Scilla. Med ett team av erfarna forskare, ingenjörer, venture-skapare och branschexperter är huvudmålet för detta projekt att transformera digital infrastruktur inom alla globala samhällen och industrier.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Zilliqa är världens första offentliga blockchain som utvecklats helt med en sharded arkitektur och det är viktigt att nämna att Zilliqa skiljer sig från Bitcoin och Ethereum-nätverk eftersom allt går mycket snabbare. Plattformens native token är ZIL, och ungefär en minut av varje två till tre timmar behövs för att bryta ZIL.

Avgifterna på Zilliqa är extremt låga och denna plattform kan skalas för att tillgodose behoven hos ett växande ekosystem på bästa möjliga sätt. Som ett resultat har Zilliqa upplevt en enorm tillväxt för sin användaraktivitet i år och priset på denna kryptovaluta nådde ett rekordhögt värde över 0,25 dollar den 6 maj.

Sedan dess har priset kollapsat och handlarna är fortfarande oroliga över att det kan ta lång tid för priserna att se en mer betydande återhämtning.

”Alla tillgångsklasser som ser en meteorisk ökning, som vi har sett inom krypto, förväntas korrigeras. Situationen i Kina har kanske förvärrat detta tillsammans med det ökade antagandet av altcoins av nya användare efter tweets från olika kryptopersonligheter,” säger Iqbal Gandham, vice Vd för transaktioner på Ledger, en digital tillgångshanteringslösning.

Kryptovalutamarknaden tappar i värde igår, priset på Zilliqa kan försvagas ytterligare de kommande veckorna och förmodligen är det inte rätt tillfälle att investera i denna kryptovaluta just nu.

Teknisk analys: Björnar har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Zilliqa (ZIL) fortsatte sin nedgång och nådde en ny lägsta nivå för månaden under 0,060 dollar igår. Det aktuella priset ligger runt 0,070 dollar. Zilliqa kan försvagas ytterligare under juli och om du bestämmer dig för att handla denna kryptovaluta bör du alltid använda en ”stop-loss”-order eftersom risken är fortsatt hög.

Datakälla: tradingview.com

Den kritiska stödnivån ligger vid 0,050, och om priset bryter under den kan nästa prismål ligga runt 0,030 eller till och med 0,020 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust