Hur påverkas rymdaktierna av Pentagons UFO-rapport?

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on jun 24, 2021
  • USA:s Pentagon kommer snart att släppa en rapport om UFO-observationer.
  • Enligt ett företag bakom en rymd-ETF är detta en diskussion som "måste tas".
  • Rymdskräp utgör ett potentiellt problem för rymdindustrin.

USA:s Pentagon förväntas släppa en rapport som beskriver landets UFO-observationer inom kort. En tidig kopia av rapporten har redan skickats till amerikanska lagstiftare som bekräftat att rapporten inte utesluter risken för fientliga rymdvarelser, även om det inte finns några bevis som tyder på att de existerar.

Och vem skulle kunna vara bättre lämpad att diskutera vilken inverkan rapporten kommer att få på rymdutforskningsaktierna än Andrew Chanin, Vd för ProcureAM och operatör av Procure Space ETF (NASDAQ: UFO)?

UFO-diskussionen ”måste tas”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Stuart Varney, värd för Fox Business News, frågade Chanin om Pentagon-rapporten kommer att dra oönskad uppmärksamhet till rymden och rymdaktierna. Verkställande direktören svarade att detta är en ”diskussion som måste tas” för att ta itu med hundratals dokumenterade UFO-observationer från militära piloter.

I teorin är det möjligt att UFO-observationer är flygplan som styrs av andra nationer som är 100 år mer avancerade än den amerikanska militära arsenalen. Det kan också vara så att dessa observationer är av ”andra livsformer”, sa han.

Chanin är ändå mer bekymrad över frågorna i samband med rymdskräp. Idag finns det redan nästan 3 000 operativa satelliter i omloppsbana runt jorden och flera företag vill skicka upp tiotusentals nya satelliter.

Det kan orsaka ytterligare skräp och trafik. Detta är potentiella risker.

Rymdskräpet kan dock skapa möjligheter för en ny framväxande sektor som är associerad med rymden. Innovativa företag kan hitta sätt att frakta bort och eventuellt återanvända bitar av skräpet, sade han.

UFO-ETF erbjuder exponering för rymdintäkter

Chanin förklarade att hans företags ETF mestadels innehåller företag som genererar majoriteten av sina intäkter från rymdaktiviteter. Några av de mer kända namnen i ETF:en inkluderar Virgin Galactic Holdings Inc (NYSE: SPCE), Maxar Technologies Inc (NYSE: MAXR) och Orbcomm Inc (NASDAQ: ORBC).

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust