Intel Corps Vd: Omorganisation ”kommer att skärpa vårt fokus”

By: Ruchi Gupta
on jun 24, 2021
  • Intel gör betydande ledarskapsförändringar för att stärka fokus och innovation.
  • Deras Data Platform Group delades upp i två affärsenheter.
  • Intel skapar affärsenheter med fokus på programvara och högpresterande datorer och grafik.

Intel Corp. (NASDAQ: INTC) tillkännagav en rad organisationsförändringar igår med nya utnämningar till viktiga ledarroller när företaget försöker förbättra sin innovation och utförandet inom kritiska verksamhetsområden. Företagets VD Pat Gelsinger tillkännagav utnämningen av två nya tekniska ledare i ledningsgruppen och olika förändringar av företagets affärsområden.

Ledarskapsförändringar

Raja Koduri och Sandra Rivera, båda nuvarande Intel-chefer, kommer att få nya roller och de två veteranerna inom teknikindustrin Greg Lavender och Nick McKeown kommer att ansluta till företaget. Gelsinger kommenterade:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Sedan jag anlände till Intel har jag varit imponerad av talangen och den otroliga innovationen inom hela företaget, men vi måste gå snabbare fram för att uppfylla våra ambitioner. Genom att positionera Sandra, Raja, Nick och Greg – med sina decennier av teknisk expertis – i spetsen för några av våra viktigaste arbeten, kommer vi att skärpa vårt fokus och utförande, påskynda innovation och frigöra talangen inom hela företaget.”

Efter förändringarna kommer företagets Data Platform Group nu att delas upp i två olika affärsdivisioner.

Intels AI- och datacenterstrategi

Sandra Rivera har utsetts till vice verkställande direktör och chef för AI och Datacenter. Rivera kommer att ha ansvaret för enhetens ansträngningar att utveckla avancerade datacenterlösningar för en molnbaserad miljö, såsom fältprogrammerbar gate arrays (FPGA) och Intel® Xeon®-tekniken. Hon kommer också att ansvara för företagets strategi för artificiell intelligens (AI).

Network och Edge Group slås samman

Samtidigt kommer Nick McKeown bli generaldirektör och senior vice president för en ny Network and Edge Group. Han ansluter till företaget heltid från den 6 juli. Genom omorganisationen kommer företagets Network Platforms Group, Connectivity Group och Internet of Things Group att slås samman till en affärsenhet.

Programvara, HPC och grafik

Företaget skapar också två affärsenheter med fokus på programvara och högpresterande datorer och grafik. Greg Lavender ansluter till Intel som CTO och SVP och chef för den nya gruppen för mjukvara och avancerad teknik.

Raja Koduri, som gjort sig känd för sin innovation inom GPU-teknik, kommer att leda Accelerated Computing Systems and Graphics Group. Detta är en nyetablerad division som kommer att fokusera på områden med hög tillväxt inom grafik och HPC.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust