Är Microsoft den bästa molnaktien? Wedbushs Ives anser det

Av:
Jun 26, 2021
Listen
  • Dan Ives säger att Microsoft Corp inte står inför regleringshot just nu.
  • Wedbush-analytikern ser potential för en biljon dollar bara i molnet.
  • Wedbush Securities har ett prismål på 325 dollar för Microsoft.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) har figurerat i rubrikerna de senaste dagarna sedan det blev världens andra företag att nå en värdering på 2 biljoner dollar, efter Apple Inc. Investerare har diskuterat vilken som är favoriten av de två tekniska giganterna den här veckan.

MSFT föll med drygt 0,6% igår och handlas nu för 265 dollar per aktie, jämfört med 218 dollar per aktie i början av året. Det amerikanska företaget presterade starkt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på cirka 40%. I skrivande stund värderas det Nasdaq-noterade företaget till 2 biljoner dollar och har ett P/E-förhållande på 36,05.

Dan Ives kommentarer på CNBC:s “The Exchange”

Wedbushs Dan Ives framhäver emellertid att Apple just nu står inför såväl regleringsfrågor som en juridisk strid med Epic. Microsoft å sin sida har en betydligt lugnare resa. På CNBC:s “The Exchange” sa Ives:

”Det handlar i slutändan om molnet. Microsoft är det bästa sättet att satsa på molnet just nu. De har bara kommit en tredjedel av vägen genom uppgraderingscykeln för molntransformation. Så det finns potential för en biljon dollar bara inom Cloud de kommande åren. 325 dollar är vårt prismål baserat främst på molntillväxt och potentialen som vi ser inom digital transformation.”

I relaterade nyheter presenterade Microsoft efterlängtade Windows 11 på torsdagen. Den senaste utgåvan av operativsystemet kommer med ett uppdaterat användargränssnitt och är kompatibelt med Android-appar.

Dan Gallagher håller med om att det inte finns något regeleringshot för Microsoft

Under samma intervju på CNBC höll Dan Gallagher från Wall Street Journal med om att Microsoft inte behöver oroa sig för reglering för tillfället. Han tillade dock att ett värde på 2 biljoner dollar, framgången inom molnutrymmet de senaste åren och förbättrade marginaler har höjt insatserna för Microsoft.

”De måste fortsätta presentera riktigt starka siffror för att hålla aktien uppe. Vad gäller några av de drag de har gjort den senaste tiden, som att de tydligt önskat mer regeleringsöversyn för konkurrenter som Google – jag tror att de nu riskerar att själva hamna i fokus igen.”

Gallagher pekade ut Amazon som en av Microsofts största konkurrenter inom molnsegmentet. Så om Bezos företag, som får motta mycket kritik, begränsas från att expandera inom denna sektor i framtiden så kan Microsoft dra nytta av det.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10