USD/CAD sjunker efter starka sysselsättningsuppgifter från Kanada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 9, 2021
  • USD/CAD-paret sjönk efter de senaste sysselsättningsuppgifterna från Kanada.
  • Den kanadensiska ekonomin skapade fler än 237 000 jobb i juni.
  • Paret minskade också på grund av den totalt sett svagare amerikanska dollarn.

USD/CAD sjönk efter relativt starka kanadensiska sysselsättningsuppgifter. Paret steg till 1,2495, vilket var mer än 5% över den lägsta nivån denna månad.

Kanadas jobbdata

Den kanadensiska ekonomins återhämtning accelererade i juni när landet fortsatte att öppna igen. Som ett resultat tillförde Kanada jobb för första gången på två månader i juni. Enligt statistikbyrån skapades fler än 237 000 jobb i juni efter att landet förlorat fler än 68 000 i maj. Antalet deltidsarbetare ökade med fler än 263 000.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som ett resultat minskade landets arbetslöshet från 8,2% i maj till 7,8% i juni. Under samma period steg andelen från 64,6% till 65%, vilket är ett tecken på att ekonomin går relativt bra. Förbättringen av den kanadensiska arbetsmarknaden kommer samtidigt som landet lättar på de tidigare så strikta covid-19-restriktionerna. Regeringen har också ökat intensifierat sin vaccinationsprocess.

Dessa siffror kom vid en tidpunkt när Bank of Canada (BOC) har ändrat sitt tonfall om ekonomin. I april blev det BOC den första stora centralbanken som började strama åt sina policyer när de minskade omfattningen av de månatliga inköpen från 5 miljarder till 4 miljarder dollar. Analytiker räknar med att de kommer att börja höja räntorna under de kommande två åren.

USD/CAD reagerar också på den fallande amerikanska dollarn när de amerikanska obligationsräntorna sjunker. Riktmärket, som rör sig omvänt till priset, steg med mer än 4% till 1,35%. Denna återhämtning kom efter att räntan sjönk till den lägsta nivån på fyra månader på 1,25% igår.

USD/CAD-paret kommer härnäst att reagera på den senaste penningpolitiska rapporten från Federal Reserve. I den kommer banken att ge en uppdatering om ekonomins tillstånd och hur de ser på räntorna.

USD/CAD – teknisk analys

USD/CAD
USD/CAD – graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/CAD-paret steg till den högsta nivån på flera veckor på 1,2590 denna vecka. Detta var det högsta som det har varit sedan den 26 april. Idag sjönk paret under det viktiga stödet vid 1,2490, vilket var den högsta nivån den 21 juni. Det ligger också något över de 50 dagars exponentiella och volymviktade glidande medelvärdena. De två linjerna i MACD har också gjort en baisseartad crossover. Jag misstänker ändå att paret sannolikt kommer att återuppta den stigande trenden när investerare försöker gå över den högsta punkten denna vecka.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust