TSMC uppges skriva en rad chipavtal för bilindustrin: Är TSM-aktier ett köp?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 24, 2021
  • TSMC-aktierna har fallit 6,50% sedan kvartalsrapporten förra veckan.
  • Halvledartillverkaren uppges ha skrivit flera autochipavtal för kapacitetsutvidgning.
  • När bristen på autochip fortsätter att minska, är det dags att köpa TSM-aktier?

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TAI: 2330) har fallit med 6,50% efter en svag Q2-rapport. Företaget publicerade sina Q2-resultat förra veckan som inte levde upp till analytikernas förväntningar.

Aktien studsade dock tillbaka efter rapporter igår som tyder på att de har tecknat flera microchipavtal för att utöka sin kapacitet. Taiwan Semiconductors drabbades hårt tidigare i år av bristen på microchip för bilindustrin till följd av pandemin. När covid-19-situationen förbättras kan framtiden därför se ljusare ut. Det kan förklara varför företaget enligt uppgift har slutit avtal för att öka kapaciteten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rapporten sa att företaget aktivt arbetar med försörjningskedjan inom bilindustrin för att lindra den globala bristen på chip. Analytiker är också optimistiska att situationen kommer att förbättras under tredje kvartalet, vilket gör det till ett utmärkt tillfälle att överväga aktier från chiptillverkare för bilindustrin.

Varför köpa TSMC-aktier under Q3 2021?

Taiwan Semiconductor-aktier handlas till ett efterföljande P/E-förhållande på 30,43 efter förra veckans tillbakadragning. Företagets framåtriktade P/E på 24,92 är spännande för värdeinvesterare, vilket gör det till ett perfekt mål under tredje kvartalet.

Dessutom räknar analytiker med att TSMC:s vinst kommer att öka med 50% i år innan den ökar med 17,63% nästa år. Den förväntade 5-åriga vinsttillväxten på cirka 16% gör TSM-aktierna lockande för tillväxtinvesterare.

Därför innebär TSM:s senaste tillbakagång en attraktiv möjlighet att köpa innan leverantörskedjorna inom bilindustrin återgår till full kapacitet.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Taiwan Semiconductor under augusti 2021

Trots prisfallet efter resultatrapporten fortsätter TSM:s aktiekurs att handlas inom en stigande kanalformation på 1-dagsdiagrammet. TSMC-aktierna har ännu inte nått översålda förhållanden, vilket ger utrymme för fler nedgångar.

Taiwan Semiconductor-aktien handlas nu strax under det 100 dagars glidande genomsnittet och möter därmed motstånd. Men trendlinjestödet verkar också erbjuda stöd på kort sikt. Ur ett tekniskt perspektiv kan det därför vänta en tuff kamp mellan tjurarna och björnen den närmaste tiden.

Handlare kan luta sig mot grundläggande data för att mäta TSM-aktiens nästa drag. Därför kan investerare sikta på återhämtningsvinster vid cirka 120,53 eller högre vid 124,83 dollar. Supportnivåerna är 111,70 och 107,89 dollar.

Slutsats: Argumentet för att köpa TSM just nu

Även om TSM-aktien ännu inte har nått översålda förhållanden efter Q2-rapporten kan fredagens nyheter om att de skrivit under flera chipavtal för bilindustrin öka aktiekursen avsevärt.

Därför, även om tjurarna och björnarna tekniskt sett verkar vara jämbördiga, så kan de senaste rapporterna tippa vågen till förmån för investerare som vill köpa TSM-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust