GBP/USD-prognos inför BOE:s räntebeslut och NFP-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 3, 2021
  • GBP/USD har stigit inför en hektisk vecka.
  • Bank of England publicerar sitt räntebeslut på torsdag.
  • USA kommer att publicera NFP-uppgifter på fredag.

Priset för GBP/USD har stigit något idag när handlare fokuserar på de kommande amerikanska NFP-uppgifterna och Bank of Englands (BOE) räntebeslut. Paret handlas för 1,3925, vilket är något högre än veckans lägsta på 1,3875.

BOE-beslut och NFP-data

BOE inleder sitt två dagar långa penningpolitiska möte imorgon och offentliggör sitt beslut på torsdag. Beslutet kommer vid en tidpunkt när Storbritannien har tagit bort de flesta covid-19-restriktioner och vaccinerat större delen av befolkningen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessa åtgärder har lett till en stark ekonomisk återhämtning, vilket framgår av veckans PMI-data från Storbritannien. Siffrorna visade att tillverkningssektorns PMI minskade från 63,9 i juni till 60,9 i juli. Även om detta var en nedgång så ligger siffran i expansionszonen.

Men Storbritannien ser också en ny våg av viruset till följd av delta-varianten. Landet bekräftar fler än 20 000 nya fall varje dag. Därför kommer trenden sannolikt att ha en negativ inverkan på den viktiga tjänstesektorn.

Analytiker räknar med att BOE kommer att lämna räntorna oförändrade på 0,10%, där de har legat de senaste månaderna. Samtidigt kommer banken att upprätthålla den nuvarande takten på 875 miljarder pund per vecka för sitt tillgångsköpsprogram och välja att vänta och se. Inför den nya vågen väntade många analytiker att banken skulle signalera en åtstramning av penningpolitiken.

GBP/USD kommer också att reagera på de senaste amerikanska sysselsättningsuppgifterna som väntas under de kommande tre dagarna. Imorgon publicerar ADP de privata löneuppgifterna. Ekonomer räknar med att dessa siffror kommer att visa att ekonomin skapade fler än 800 000 arbetstillfällen. På torsdagen kommer Bureau of Labor Statistics (BLS) att publicera de senaste uppgifterna om antalet amerikaner som ansökt om arbetslöshetsersättning för första gången.

Slutligen, på fredagen, kommer byrån att släppa de senaste non-farm payroll-uppgifterna (NFP). Uppgifterna förväntas visa att ekonomin skapade fler än 900 000 arbetstillfällen medan arbetslösheten sjönk till 5,7%.

GBP/USD – teknisk analys

GBP/USD

GBP/USD-priset steg till 1,3983 förra veckan och drog sig sedan tillbaka till 1,3878. Det handlas nu på 1,3925, vilket är något över det viktiga motståndet vid 1,3900. Det har också stigit över 25 och 50 dagars glidande medelvärden. Paret har också bildat ett inverterat huvud och axlar-mönster. Därför kommer paret sannolikt att bryta ut högre när tjurar riktar in sig mot motståndet vid 1,4050.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust