Best Buy-aktiekursprognos inför andra kvartalet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on aug 24, 2021
  • Best Buy-aktiekursen har legat stilla de senaste veckorna.
  • Den hänger nära sin högsta notering före resultatet.
  • Analytiker kommer att fokusera på företagets vägledning.

Best Buy’s (NYSE: BBY) aktiekurs hänger nära det högsta genom tiderna när investerare väntar på bolagets kvartalsresultat. Aktien handlas för $112, vilket är något under dess högsta på $128. Företaget har ett börsvärde på mer än 28 miljarder dollar.

BBY resultat förhandsvisning

Best Buy är en ledande elektronik och teknikhandlare med mer än 1100 butiker i USA och Kanada. Företaget är en storsäljare av produkter som spelkonsoler och datorer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De är också en av de bäst presterande återförsäljarna i USA på grund av de ytterligare tjänster som det erbjuder som tjänster och installation. De har också investerat betydligt i sin e-handelsverksamhet som gör dem mer attraktiva för kunderna.

Best Buy’s intäkter och lönsamhet har varit i en stark hausseartad trend. De totala intäkterna har hoppat från mer än 39 miljarder dollar 2016 till mer än 47,2 miljarder dollar 2020. Dess vinster steg till mer än 1,7 miljarder dollar.

Denna starka prestation 2020 skedde när efterfrågan på datorer och spelkonsoler ökade då fler människor spenderade tid hemma. Därför beror de senaste eftersläpningarna för Best Buy’s aktiekurs mestadels på rädslan att dess starka tillväxt kommer att börja avta.

Best Buy publicerar sina kvartalsresultat på tisdag efter den ordinarie sessionen. Analytiker förväntar sig att företagets intäkter stigit till mer än 11,54 miljarder dollar under det andra kvartalet. Detta kommer att vara en väsentlig ökning från 9,9 miljarder dollar från samma kvartal 2020. Det kommer också att ligga något under föregående kvartals 11,64 miljarder dollar.

Analytiker är optimistiska för Best Buy-aktien. De flesta av dem har den som ett köp, ett starkt köp och ett håll på aktien. Ett mindre antal har ett säljbetyg. Det genomsnittliga målet för aktien är $124, vilket är cirka $12 över den nuvarande nivån. De mest optimistiska analytikerna är från Piper Sandler, som räknar med att aktierna kommer att stiga till $144.

Best Buy-aktiekursprognos

Best Buy stock

Det dagliga diagrammet visar att BBY-aktiekursen har rört sig åt sidan de senaste veckorna. Längs vägen har den hittat ett stöd och motstånd på $107 och $124. Aktierna ligger längs 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärde medan Relative Strength Index (RSI) ligger på den neutrala nivån 50.

Därför är utsikterna för Best Buy-aktiekursen vid denna tidpunkt neutrala. De viktigaste nivåerna att titta på är de stöd- och motståndspunkter som nämns ovan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money