Därför steg Williams-Sonoma med över 15% under gårdagens efterhandel

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on aug 26, 2021
  • Williams-Sonoma slog Wall Streets prognoser för andra kvartalet.
  • Heminrednings- och köksvaruhandlaren höjde sin helårsprognos.
  • Aktierna i företaget steg med mer än 15% under gårdagens efterhandel.

Williams-Sonoma Inc (NYSE: WSM) rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar. Bolagets aktier steg med över 15% under efterhandeln tack vare en höjd prognos för helåret.

Finansiella resultat

Williams-Sonoma meddelade att nettoresultatet under andra kvartalet uppgick till 246 miljoner dollar jämfört med fjolårets Q2 på betydligt lägre 134,6 miljoner dollar. Per aktie tjänade återförsäljaren 3,21 dollar eller 3,24 dollar justerat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det Kalifornienbaserade företaget genererade 1,95 miljarder dollar i intäkter, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 31% från förra årets 1,49 miljarder dollar. Enligt FactSet hade experter förutspått att Williams-Sonoma skulle bokföra 2,59 dollar i justerad EPS och 1,8 miljarder dollar i intäkter.

Utdelning och återköp av aktier

Tack vare den positiva Q2-utvecklingen godkände Williams-Sonomas styrelse ytterligare 1,25 miljarder dollar i aktieköp och höjde kvartalsutdelningen med 20%.

Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar jämförbara försäljningsökningar på årsbasis med 29,6%, 51,1% respektive 18% för Pottery Barn, West Elm och Pottery Barn Kids & Teen. Varumärket Williams-Sonoma såg en 6,4-procentig årlig tillväxt för sin jämförbara försäljning.

Resultatrapporten kom en dag efter att Best Buy publicerade marknadsslående resultat.

Prognos för helåret

För hela räkenskapsåret förutspår Williams-Sonoma nu att intäkterna kommer att växa med nära 20% eller mer. Företaget för heminredning och köksredskap räknar med att rörelsemarginalen kommer att ligga på cirka 17% i år på justerad basis.

Williams-Sonoma hade tidigare förväntat sig att nå en milstolpe på 10 miljarder dollar i nettoomsättning under de kommande fem åren. I sitt pressmeddelande igår uttryckte de förtroende för att de kommer att uppnå målet ett år tidigare.

VD Laura Albers kommentarer

I en kommentar om den finansiella uppdateringen sa VD Laura Alber:

”Det momentum vi ser i vår verksamhet och vår vinnande positionering gav oss möjlighet att fortsätta ta andelar på en splittrad marknad. Vi ser inga tecken på att tillväxttrenderna avtar. Makromiljön är också gynnsam eftersom fler prioriterar sina hem och heminredning. Vi tror att vi befinner oss i skärningspunkten mellan en transformativ förändring som kommer att påskynda tillväxten för vår bransch och vår marknadsandel inom branschen.”

I separata nyheter rapporterade skönhetssalongföretaget Ulta Beauty också sina kvartalsresultat igår.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust