Silverpriset verkar moget för sitt nästa mål på $24,50

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on aug 31, 2021
  • Silverpriset handlas stadigt över $24 när tjurar tittar på nästa mål på $24,50.
  • Industriproduktionsdata från Kina är lägre än väntat, men Japans siffror har gått bättre än uppskattningar.
  • Konsumenternas förtroende senare under tisdagens session kommer sannolikt att påverka silverpriset.

Silverpriset håller sig stadigt över den avgörande supportnivån på $24. Blandade industriella utdata och en fallande amerikansk dollar är de viktigaste drivkrafterna under tisdagens session.

silver price
silver price

Industriell produktion

Silverpriset reagerar på den industriella produktionen som släpptes tidigare på tisdagen. Till att börja med visade preliminära uppgifter om industriproduktion i Japan en lägre nedgång än väntat. Efter den ökningen på 6,5% i juni, förväntade sig analytiker en avläsning på -2,5% i juli.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Industriproduktionen i den tredje största ekonomin sjönk dock med en lägre takt på 1,5%. Enligt landets ministerium för ekonomi, handel och industri väntas industriproduktionen i augusti stiga med 3,4% jämfört med den tidigare nedgången på 1,1%.

Samtidigt kom Kinas PMI för tillverkning lägre än väntat vid 50,1. Analytiker hade förutspått en avläsning på 50,2 jämfört med juli 50,4. Det är särskilt den andra månaden i rad som landets industriproduktion har missat experternas uppskattningar. Det är dock fortfarande över 50, vilket representerar en expansion av landets tillverkningssektor.

Amerikanska dollar

Det sjunkande värdet på USD har ytterligare höjt silverpriset. Dollarindexet har förlängt måndagens förluster för att hitta stöd till 92,50 dollar. Den lägre än väntade USA-väntande bostadsförsäljningen, som släpptes på måndagen, tyngde USD samtidigt som värdet på ädelmetaller höjdes. Enligt National Association of Realtors sjönk försäljningen med 1,8% i juli jämfört med den prognostiserade ökningen på 0,4%.

Senare under sessionen kommer ädelmetallen att reagera på de amerikanska konsumenternas förtroende. En högre siffra än väntat kommer att vara hausseartad för USD och kan dämpa silverets vinster. Experter har förutspått en avläsning på 124,0, vilket är lägre än juli 129,1.

Silverpris tekniska utsikter

Silverpriset handlas stadigt över den avgörande supportnivån på 24 efter att ha svävat runt det under föregående session. I skrivande stund ökade det med 0,45% till 24,14.

På ett tretimmarsdiagram handlas det över 25 och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden. Baserat på både det grundläggande och det tekniska förväntar jag mig att ädelmetallen kommer att registrera ytterligare vinster under de följande sessionerna.

På kort sikt kommer det sannolikt att stiga för att hitta motstånd vid 24.25. Över den nivån kommer tjurarna att rikta in sig på augustis stöd-sväng-motståndsnivå på 24,50. På baksidan kan den dra tillbaka till längs 25-dagars EMA vid 23.89 innan den hoppar tillbaka till över 24.

silver price
silver price

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust