Ska du köpa CuriosityStream-aktier efter en positiv JPMorgan uppdatering?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on sep 18, 2021
  • CuriosityStream-aktierna ökade på fredagen mer än 10% efter att JPMorgan utfärdade en positiv rapport.
  • Företaget inledde täckning av CURI-aktier med en övervikt och ett kursmål på $15,00 per aktie.
  • De citerade dess växande prenumeranter som en viktig katalysator för betyget.

I fredags steg CuriosityStream Inc. (NASDAQ: CURI)-aktier med mer än 10% efter att JPMorgan-analytiker inledde täckning med övervikt. Dessutom utfärdade analytikerna ett kursmål på $15,00 per aktie, vilket innebär en uppåtspotential på 35% från torsdagens slutkurs på $11,07.

JPM pekade på företagets direkta abonnenttillväxt mitt i en avmattning av medföljande abonnenter. Dessutom pekade de också på dess lågkostnadsmodell som en betydande katalysator för tillväxt i slutresultatet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

CuriosityStream-aktierna har minskat med mer än 25% i år och upp med 22% under de senaste 12 månaderna. Som ett resultat av JPM: s positiva rapport kan aktien vinna mark för att minska årets förluster.

Är det dags att investera i CuriosityStream-aktier?

Ur ett värderingsperspektiv handlar CuriosityStream-aktier till ett rimligt pris-försäljningsförhållande på cirka 9,85. Företaget har dock ännu inte svängt till vinst på en 12-månadersbasis, vilket gör det till ett svårt val för värdeinvesterare.

Men trots att analytiker förväntar sig att resultatet per aktie kommer att växa med 68,20% i år och 52,30% nästa år, kan det vara närmare att nå en vinst. Som ett resultat kan CURI-aktier vara attraktiva för tillväxtinvesterare som är villiga att förbise kortsiktig instabilitet.

Därför kan årets nedgång i kombination med den senaste analytiktäckningen skapa ett perfekt tillfälle att köpa.

Source – TradingView

Kan CURI bryta över 100-dagars MA och ut ur triangelformationen?

Tekniskt sett verkar CuriosityStream-aktier möta visst motstånd från 100-dagars glidande medelvärde i intradag-diagrammet. Dessutom verkar aktien också handlas inom en konsoliderande triangelformation och närma sig ett utbrott.

Därför, med aktien som ännu inte nått de överköpta förhållandena trots fredagens topp, kan det fortfarande finnas tid att köpa rebound. Som sådan kan investerare rikta utökade vinster till cirka $13,92 eller högre till $15,41. Å andra sidan, om 100-dagars MA-motståndet förblir solidt och pressar aktiekursen lägre, kan återkallelsen hitta stöd till $10,57 eller lägre till $8,97.

Kort sagt: finns det tid kvar att köpa CURI-spiken?

Sammanfattningsvis kan fredagens spik tycks ha seglat för dem som inte köpte. Aktien har dock ännu inte nått överköpta villkor, vilket ger mer utrymme för investerare att köpa. Även om aktier inte ser undervärderade ut, gör de spännande vinsttillväxtutsikterna aktien ett intressant köp för tillväxtinvesterare.

Därför kan det fortfarande finnas tid att investera i CURI-aktier trots fredagens topp.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust