Denna expert säger ”köp dippen” när FedEx-aktier föll efter resultatet från första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 22, 2021
  • FedEx rapporterar bättre resultat än väntat för det första finanspolitiska kvartalet.
  • Donald Broughton föreslår att man köper dippen i FDX på CNBC:s "Closing Bell".
  • Aktierna i logistikföretaget sjönk med cirka 4,0% vid handel efter stängning.

FedEx Corporation (NYSE: FDX) rapporterade bättre resultat än väntat för det finanspolitiska första kvartalet på tisdagen. Bolagets aktier minskade dock med 4,0% i den utökade handeln eftersom det sänkte helårsutsikterna på grund av leveranskedjeproblem och en stram arbetsmarknad.

Donald Broughtons kommentarer om CNBC:s ”Closing Bell”

FedEx är nu nere med cirka 20% på aktiemarknaden från det högsta året-till-datum i slutet av maj, men Donald Broughton från Broughton Capital ser bara dipen som en ”köpmöjlighet”. På CNBC:s ”Closing Bell” sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

FedEx ser motvind mot arbetskraft, men det är redan inbyggt i aktiens värdering. Detta är ett företag som gör mer volym i varje enskild verksamhet, geografi och bransch det verkar i. Och det betalas mer för vart och ett av dessa paket.

Finansiella resultat

FedEx tjänade 1,11 miljarder dollar under det första kvartalet, vilket motsvarade 4,09 dollar per aktie. Under samma kvartal förra året hade det 1,25 miljarder dollar i nettoresultat eller 4,72 dollar per aktie. Justerat för engångsposter tjänade det amerikanska företaget 4,37 dollar per aktie.

Den amerikanska multinationella genererade 22 miljarder dollar i intäkter jämfört med året innan 19,3 miljarder dollar. Enligt FactSet hade experter prognostiserat 4,88 dollar i justerad EPS på 21,93 miljarder dollar i intäkter.

Vägledning för hela året

För hela räkenskapsåret förutspår FedEx nu upp till 19,50 dollar per vinst per aktie jämfört med 19,90 dollar i EPS som det hade väglett tidigare. Frakt- och logistikföretaget förutspår 7,2 miljarder dollar i investeringar och förväntar sig att arbetskraftens tillgänglighet kommer att förbättras under den bakre halvan av sitt innevarande budgetår.

Även på tisdagen sa FedEx att de planerar att öka leveranshastigheten nästa år med det mesta på minst ett decennium. Företaget på 67 miljarder dollar har nu ett pris-till-vinst-förhållande på 13,67.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust