Blackberry-aktier handlas högre efter öppettider: här är varför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 23, 2021
  • Blackberry Ltd rapporterar marknadsslående resultat för sitt andra kvartal.
  • Det kanadensiska företaget anställde John Giamatteo som ordförande för sin cybersäkerhetsenhet.
  • Aktierna i företaget steg med 10% i utökad handel på onsdagen.

Aktier i Blackberry Ltd (NYSE: BB) hoppade 10% i utökad handel på onsdagen när cybersäkerhetsföretaget rapporterade sina finansiella resultat för det andra kvartalet som toppade Wall Street-uppskattningar.

Finansiella resultat

Blackberry sa att nettoförlusten ökade till $ 144 miljoner under andra kvartalet, vilket motsvarar 25 cent per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året var nettoförlusten mycket lägre 23 miljoner dollar eller 4 cent per aktie. Justerat tappade det Waterloo-baserade företaget 6 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget på 5,41 miljarder dollar genererade 175 miljoner dollar i intäkter under det senaste kvartalet jämfört med året innan på 259 miljoner dollar. Som jämförelse hade analytiker krävt 8 cent förlust per aktie på 162 miljoner dollar i intäkter.

Intäkter från enskilda affärssegment

Andra anmärkningsvärda siffror i Blackberry:s resultatpressmeddelande inkluderar 40 miljoner dollar i IoT-intäkter, 120 miljoner dollar i cybersäkerhetsintäkter, 15 miljoner dollar i licensiering och andra intäkter och 12 miljoner dollar i positivt operativt kassaflöde.

Ny president för cybersäkerhetsavdelningen

Det kanadensiska företaget anställde John Giamatteo som ordförande för dess cybersäkerhetsavdelning. Giamatteo har tidigare tjänstgjort på McAfee som inkomstchef.

Företaget lämnade sin helårsguide oförändrad.

VD John Chens kommentarer

I en kommentar om den finansiella uppdateringen sa VD John Chen:

I IoT är designaktiviteten för våra QNX-produkter fortfarande mycket stark, vilket visar både vår branschledande ställning och sekulära trender, till exempel konsolidering av ECU. Inom Cyber Security fick vi en stark tredjepartsvalidering av effektiviteten i vår AI-drivna, förebyggande första produktsvit, vilket illustrerar framsteg som gjorts med de senaste produktlanseringarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust