Kinas kryptoavbrott: 10 100 gruvriggar som beslagtagits i Mongoliet

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 28, 2021
  • Den kinesiska regeringen har beslagtagit 10 000 gruvriggar i Mongoliet.
  • Åtgärden har fått gruvarbetare att krypa och vill etablera sig i mer kryptovänliga regioner.
  • Kryptoentusiaster tror att nedslaget kan vara positivt för branschen.

Den kinesiska regeringen har intensifierat sina ansträngningar att förbjuda gruvdrift och handel med kryptovalutor i landet. Kinas nationella utvecklings- och reformkommission tog 10 100 krypto-gruvutrustning från en regeringsdriven teknikpark i Inre Mongoliet när det fortsätter sin verksamhet mot gruvarbetare i regionen.

Enligt rapporter från lokala medier genomförde Reform Commission operationen efter ett tips om misstänkt aktivitet på lagret i SME Pioneer Park.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det senaste tillslaget gör det till 45:e gången en sådan operation genomförs i den kinesiska mongoliska regionen. Enligt rapporten förbrukade platsen 1 104 kWh el. Mongoliet är tillsammans med Qinghai och Sichuan Yunnan Xinjiang en av de viktigaste kryptodrivningsregionerna i Kina. Inte överraskande har de flesta av regeringens raid på gruvplatser varit i dessa regioner.

Gruvarbetare som letar efter kryptovänliga regioner

Efter regeringens tillkännagivande av kryptoförbudet beslutade några gruvarbetare att flytta sin verksamhet till andra kryptovänliga regioner. Men vissa stannade fortfarande kvar och hoppades att den strikta politiken kommer att ses över och begränsas. Men tillslaget har fortsatt och det kommer att se en ökad utvandring av gruvarbetare från regionen.

Medan vissa kryptoentusiaster tror att Kinas inställning till kryptotillgångar kan påverka industrin negativt, ser andra en mer positiv inverkan i branschen.

Kinesisk nedslagning kan gynna kryptoutveckling

David Marcus, medskapare till Facebooks kryptoprojekt Diem, är en av dem som tror att det kinesiska tillslaget kommer att påverka industrin positivt. USA:s senator Pat Toomey tror också att tillslaget från nationen med den högsta befolkningen kan bli mer fördelaktigt för USA.

Han säger att den fientlighet som den kinesiska regeringen har ställt upp mot Bitcoin (BTC/USD) och krypto-tillgång kan påskynda tillväxten av industrin i USA eftersom fler gruvarbetare ger möjlighet att etablera sina anläggningar i USA.

Han tycker att Bitcoin är en av de viktigaste innovationerna inom finans på över ett decennium. Som ett resultat tror Toomey att Kinas intolerans mot kryptovaluta kanske inte påverkar industrins tillväxt negativt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust