DXY: US-dollarindex prognos före amerikanska inflationsdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 11, 2021
  • US-dollarindex höll sig stadigt efter uppgifterna från USA:s jobb.
  • Uppgifterna visade att den amerikanska ekonomin skapade färre jobb i september.
  • Nästa viktiga data att titta på kommer att vara amerikanska inflationsdata.

US-dollarindex (DXY) förändrades lite under måndagsmorgonen när investerare reflekterade över de senaste amerikanska lönerna för icke-jordbruksföretag (NFP) och kommande inflationsdata. Indexet handlas till $94,12, där det har varit de senaste dagarna. Det är cirka 0,50% över den lägsta nivån denna månad.

USA:s inflationsdata framåt

USA släppte relativt svaga arbetstillfällen under fredagen. Uppgifterna avslöjade att landets ekonomi lade till bara 194 000 arbetstillfällen i september efter att det tillfört 366 000 föregående månad. Detta var det lägsta arbetstillskottet på flera månader och var en signal om att återhämtningen inte är så stark som förväntat. Data var också mindre än ADP-uppskattningen på 543k.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På den positiva sidan minskade arbetslösheten i USA till 4,8% i oktober efter att ha stigit med 5,1% föregående månad. Den sjunkande arbetslösheten kan vara en signal om att många amerikaner håller sig borta från arbetskraften. Samtidigt höll deltagandet stabilt på cirka 61,4%.

Det amerikanska dollarindexet kommer också att vara i fokus denna vecka av två huvudskäl. Först kommer USA att publicera de senaste inflationstalen på onsdagen. Siffrorna förväntas visa att landets konsumentprisindex (KPI) steg med 5,3% i september. Kärn-KPI, som utesluter de flyktiga livsmedels- och energipriserna, förväntas ligga kvar på 4,0%.

Den amerikanska inflationen kommer att ge signaler om att USA går igenom en period av stagflation. Stagflation är en period där en hög arbetslöshet sammanfaller med hög inflation.

För det andra kommer DXY-indexet också att reagera på de senaste bankintäkterna från USA. Några av de bästa företagen som kommer att publicera sina resultat denna vecka är Blackrock, JP Morgan och Morgan Stanley.

US dollar index prognos

Dollar index

Det dagliga diagrammet visar att US-dollarindex har legat i ett snävt intervall efter de senaste sysselsättningsnumren. Indexet lyckades röra sig över nyckelstödnivån på $93,70, vilket också var den högsta nivån den 20 augusti. Det har också flyttat sig över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. Därför kommer DXY-indexet sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar sig mot YTD-höjden på $94,50.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust