Marknadens höjdpunkter: Bitcoin nära $60K, olja fortsätter att öka, Wall Street i det gröna

By: Daniela Kirova
on okt 15, 2021
  • Oljan fortsätter att stiga och passerar 81 dollar i morse
  • Alla SP500:s sektorer var gröna igår
  • Cellectis, som arbetar med antitumörbehandling, stängde 11,47% högre

Majoriteten av kryptovalutor var gröna under de senaste 24 timmarna, inklusive Bitcoin (BTC/USD), som närmar sig $60 000 med ytterligare 3% ökning. Kryptot med det största marknadsvärdet i världen, som nyligen passerade 1 biljon dollar, når sitt högsta värde på strax över 64 000 dollar. Ethereum (ETH/USD) fick över 5%.

Oljerallyt fortsätter

Oljan fortsätter att stiga och passerar 81 dollar i morse. Det har inte sett sådana nivåer sedan 2014. Naturgasbrist, OPEC: s avsiktliga produktionsminskning och andra faktorer bidrar till den senaste prisuppgången.

Wall Street i det gröna

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Alla SP500-sektorer var gröna igår, vilket återspeglar en positiv utveckling för amerikanska aktier. Indexet stängdes med en 1,7% daglig vinst. IT- och materialsektorerna gick före, var och en växte med mer än 2%. Walgreens Boots, apoteksfranchisen, ledde indexet med en daglig ökning på 7,4%. NASDAQ fick 1,9% igår, medan DJ30 såg en höjning på 1,6%.

Idag förväntas detaljhandelsrapporterna påverka marknaderna. De släpps klockan 12:30 UTC.

Östra marknader följer Wall Street

Asiatiska marknader följde Wall Streets ledning i morse. China50, HKG50 och JPN225 var alla i grönt idag.

Cancerbehandlingsföretaget slutar nästan 12% högre

Cellectis, ett genredigeringsbioteknikföretag, stängde 11,47% högre igår tack vare gynnsamma prekliniska testdata. Enligt en rapport presenterar företagets cancerbehandling, UCARTMESO, lovande resultat från prekliniska studier.

De europeiska marknaderna öppnar också högre

Slutligen öppnade UK100, GER40 och FRA40 alla högre idag. I går gjorde UK100 ett betydande framsteg och stängde dagen nästan 1% högre. Därmed passerade dess y/y-avkastning 11%. Tillkomsten leddes av gruvaktier. Rio Tinto, BHP Group, Anglo American, Glencore och Antofagasta hade alla vunnit mer än 3% i slutet av dagen.

I morse fortsatte de europeiska marknaderna den positiva trenden. Den största vinnaren var GER40, upp 62 poäng. UK100 följde och öppnade 34 poäng högre. FRA40 var nära bakom med en vinst på 33 poäng från igår.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust